Sanat Ve Bilim Akademisi 2010 Eğitim Yılını Başarı İle Sürdürüyor

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sanat ve Bilim Akademisi 2010 yılı Eğitim Öğretim dönemini 138 öğrenci ile sürdürüyor.

Resim-Heykel, Şan, Müzik ve Birleştirilmiş Sanat Eğitimi bölümlerinde eğitim veren Sanat ve Bilim Akademisi bu yıl öğrencilerine ayrıca Yaratıcı Düşünce dersleri de veriyor.

Resim-Heykel Bölümünde 9-12 yaş aralığında 27 öğrenci eğitim görmektedir.

Şan Bölümünde 1.2. sınıf öğrencileri ve Müzik Bölümünden Şan Bölümüne geçmeye hak kazanmış 15. yaşına girmiş olan öğrencilerle birlikte toplam mevcut 33´dir.
 Ayrıca Şan Bölümü 2. sınıf öğrencileri Sahne Bilgisi ve Estetik dersi almaktadır.

Müzik Bölümünde 1.2. ve 3. sınıf öğrencilerin toplam mevcudu 40´dır.

Birleştirilmiş Sanat Eğitiminde Disiplinler arası etkileşimden yola çıkılarak oluşturulan karma bir Sanat Eğitimi programıdır. 6 - 8 yaş grubu, bu programa tabi tutulmaktadır. Bu eğitim sürecinden geçen öğrenciler ilgili ve yetenekli oldukları branşa yönlendirilecektir. Müzik, resim, dans ve oyunu bütünleştirerek eğitimin genel amaçlarına ulaşmada etkili ve kalıcı olumlu davranışların oluşmasına olanak sağlayacak bir program hedeflenmektedir.
Akademide 6-8 yaş grubundan oluşan öğrencilerle Birleştirilmiş Sanat Eğitimine Ocak ayı itibariyle başlanmış olup eğitim devam etmektedir. Toplam mevcut 38´dir. Birleştirilmiş Sanat Eğitimi Alan öğrenciler, ´A´ ve ´ B´ olmak üzere iki grup halinde, eğitim görmektedir.