Komşular Günü Coşkuyla Kutlandı

Avrupa Komşular Günü Avrupa ülkeleri ile aynı günde Düzce´de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Her yıl geleneksel olarak 25 Mayıs tarihinde kutlanan ´Avrupa Komşular Günü´ Türkiye´de sadece Düzce´de kutlandı. Komşular Günü etkinlikleri günboyu ve gece sürdürüldü.

Avrupa´da Paris, Cenevre, Brüksel ve Roma Belediye Başkanlıklarının önderliği ile oluşturulan ve geleneksel hale getirilen ´Avrupa Komşular Günü´ etkinlikleri için Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik programı hazırlandı. Buna göre ilk olarak Belediye önünden Anıtpark´a kadar süren ´Avrupa Komşular Günü´ yürüyüşü yapıldı. Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği yürüyüşe Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Fethiye Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz,  şampiyon Bursaspor´un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam başta olmak üzere Düzce Protokolü, Belediye Meclis üyeleri ve etkinlik programında yer alan yurt dışı ve yurt içi çeşitli ülke ve illerin halkoyunları ekipleri katıldılar. Düzce Belediye Bandosu ve Mehter takımının gösterileri ile gerçekleştirilen yürüyüş büyük ilgi gördü. Komşular Günü ilk etkinlikleri ise Anıtpark alanında gerçekleştirildi. Alanda programda yer alan tüm halk oyunları ekipleri kısa birer gösteri yaptılar. Ardından asıl program Kalıcı Konutlar 3. Bölgedeki Anfi Tiyatro alanında yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ´Avrupa Komşular Günü´nün Türkiye´de sadece Düzce´de kutlandığını hatırlatarak, ´ Bu tür etkinlikler sosyal bağları güçlendirici, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlayan insanların birbirleriyle olan dostlukları perçinleyen etkinliklerdir. İnsanlar birbirleriyle ne kadar sevgi, dostluk, yardımlaşma duyguları ile komşuluk yaparlarsa o denli mutlu bir kent ortaya çıkar. Düzce Belediyesi olarak da buna büyük önem veriyoruz´ dedi. Başkanın konuşmasının ardından programa geçildi. Gece boyu süren etkinliklerde, Yunanistan Grevana Valiliği Pintos ekibi, Hatay Samandağ muhtarları ekibi, İznik Batum Halkoyunları ekibi, Edirne Mustafa Necati İlköğretim Okulu ´Suyun Ötesi´ ritim grubu, Fethiye İngiliz Halkoyunları ekibi, Düzce Üniversitesi Dans Grubu, Cumayeri Dokuzdeğirmen İlköğretim Okulu Jimnastik ve Kolbastı ekibi, Düzce Gürcü Derneği, Hemşinliler Derneği Halkoyunları ekibi, Düzce Karadeniz Halkoyunu ekibi,  70´lik Kafkas Grubu, Komedi Dans Üçlüsü, Düzce Belediye Bandosu ve Mehter takımı gösteri yaptılar. Gösteri alanı çevresinde ise çeşitli standlarda yöresel yemekler sunuldu, el işi ürünler yer aldı.