HABERLER
01-01-2010 23:59

Düzce Belediyesi Çocukları Tarihle Buluşturuyor

Düzce Belediyesi Çocukları Tarihle Buluşturuyor

Düzce Belediyesi yaz tatili öncesi başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacı ile merkeze bağlı 13 ilköğretim okulunu kapsayan bir gezi programı hazırladı.

Düzce Belediyesi yaz tatili öncesi başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacı ile merkeze bağlı 13 ilköğretim okulunu kapsayan bir gezi programı hazırladı. Program 24 Mayıs 2010 Pazartesi Günü başladı.

Türkiye´deki çeşitli yapıların maketlerinin sergilendiği 60.000 metrekare ile Dünya´nın en geniş alanına kurulmuş minyatür parkı olan MİNİATÜRK´ü, İstanbul´un Fethini 3 boyutlu ses efektleri ve resimlerle anlatan FETİH PANORAMA MÜZESİ´ni, Osmanlı İmparatorluğu´nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan TOPKAPI SARAYI MÜZESİ´ni, Sanat Tarihi ve mimarlık dünyasının 1 numaralı yapısı olarak kabul edilen ve Dünyanın 8. Harikası olarak sayılan, bu yaşta ve bu ebatta zamanımıza gelebilmiş ender eserlerden biri olan AYASOFYA´yı Sultanahmet Meydanında bulunan Eski Mısır Eseri olan ve Bizanslılar Döneminde İstanbul´a getirildiği tahmin edilen DİKİLİTAŞ´ı, Alman İmparatoru II. Wilhelm´in Sultan II. Abdülhamit´e hediyesi olan ALMAN ÇEŞMESİ´ni, İmparator Konstantin tarafından getirtilerek hipodromun ortasına diktirilen YILANLI SÜTÜN´u, Türk ve İslam eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi olma özelliğini taşıyan TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ´ni, 9 ila 16´ıncı yüzyıl arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilendiği İSLAM BİLİM ve TEKNOLOJİ MÜZESİ´ni, görme fırsatı buldu. Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan programa katılacak okullar;
Çamköy İlköğretim Okulu
Beyciler  İlköğretim Okulu
Sancaklar İlköğretim Okulu
Hamidiye İlköğretim Okulu
100. Yıl İlköğretim Okulu
İrfan Öztürk İlköğretim Okulu
Yeni Mahalle İlköğretim Okulu
Pakmaya İlköğretim Okulu
Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu
Hikmet Akın İlköğretim Okulu
Şehit Teğmen Uğur Altan İlköğretim Okulu
Yunus Emre İlköğretim Okulu
Necmi Hoşver İlköğretim Okulu olarak belirlendi.

Düzce Belediyesi tarafından gezi programına katılacak okullar seçilirken; maddi imkansızlıklar sebebi ile daha önce bu tür gezilerin düzenlenmediği ya da öğrencilerinin büyük çoğunluğunun düzenlenen bu tür gezilere katılamadığı okullar tercih edildi.