İsrail Kınandı

İsrail saldırısından kurtulan Ergün Trabzon, İsa Aydoğdu ve İbrahim Korkmaz kentte sevgi gösterileriyle karşılandı. Cuma namazının ardından Cedidiye Camii önünde toplanan Düzceliler İsrail aleyhine sloganlar attı. Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı konuşmada, İsrail´i kınayarak "Sadece Gazzelilere yardım götürmek için Türkiye´den yola çıkan gemilere İsrail´in yaptığı saldırıyı kabul edemeyiz. Saldırıdan sağ kurtulan 3 Düzceli şu an burada. Diğer iki Düzceliden biri Ankara diğerinin İstanbul´da tedavileri sürüyor. Ben, kendilerine hem geçmiş olsun diyorum hem de insanlık adına yaptıkları bu davranıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Belediye Başkanı Bayram, konuşmasının ardından çiçek takdim etti.

Arkadaşları adına açıklamalarda bulunan İbrahim Korkmaz da yaşanan saldırıyı şöyle anlattı: "Saldırı anında biz istesek İsrail kuvvetlerini geri püskürtebilirdik. Ama başkanımız doğru bir hareket yaparak bize geri çekilmemizi söyledi. Biz oraya sadece Gazzeli kardeşlerimize yardım yapmak için gidiyorduk. Amacımız sadece yardımda bulunmaktı. Biz, sadece ülkemizde değil bütün dünyadaki yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Aynı durum İsrail´de de olsaydı oraya giderdik."