HABERLER
01-01-2010 23:59

Sokak Sahnesi İstanbul Gezisinde

Sokak Sahnesi İstanbul Gezisinde

Düzce Belediyesi tarafından yaz tatili öncesi başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacı düzenlenen ´Düzceli Çocuklar Tarihiyle Buluşuyor´ İstanbul gezisine Sokak Sahnesi Projesi kapsamında tiyatro eğitimi alan 35 çocuk da katıldı.

Düzce Belediyesi tarafından yaz tatili öncesi başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacı düzenlenen ´Düzceli Çocuklar Tarihiyle Buluşuyor´ İstanbul gezisine Sokak Sahnesi Projesi kapsamında tiyatro eğitimi alan 35 çocuk da katıldı. Hazırladıkları oyunların ilk gösteriminden önce son provalarını yapan çocuklara moral olan gezi, oldukça keyifli geçti. 

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen gezi kapsamında; Türkiye´deki çeşitli yapıların maketlerinin sergilendiği 60.000 metrekare ile Dünya´nın en geniş alanına kurulmuş minyatür parkı olan MİNİATÜRK´ü, İstanbul´un Fethini 3 boyutlu ses efektleri ve resimlerle anlatan FETİH PANORAMA MÜZESİ´ni, Osmanlı İmparatorluğu´nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan TOPKAPI SARAYI MÜZESİ´ni, Sanat Tarihi ve mimarlık dünyasının 1 numaralı yapısı olarak kabul edilen ve Dünyanın 8. Harikası olarak sayılan, bu yaşta ve bu ebatta zamanımıza gelebilmiş ender eserlerden biri olan AYASOFYA´yı Sultanahmet Meydanında bulunan Eski Mısır Eseri olan ve Bizanslılar Döneminde İstanbul´a getirildiği tahmin edilen DİKİLİTAŞ´ı, Alman İmparatoru II. Wilhelm´in Sultan II. Abdülhamit´e hediyesi olan ALMAN ÇEŞMESİ´ni, İmparator Konstantin tarafından getirtilerek hipodromun ortasına diktirilen YILANLI SÜTÜN´u, Türk ve İslam eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi olma özelliğini taşıyan TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ´ni, 9 ila 16´ıncı yüzyıl arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilendiği İSLAM BİLİM ve TEKNOLOJİ MÜZESİ´ni, görme fırsatı buldu.