HABERLER
01-01-2010 23:59

Su Projesi Çalıştay

Su Projesi Çalıştay

Düzce Belediyesi ve Alman Kalkınma Bankası işbirliği ile ´Düzce Su Temini ve Atık Su Bertaraf Projesi´ nin başlangıç raporu tamamlandı.

Düzce Belediyesi ve Alman Kalkınma Bankası işbirliği ile ´ Düzce Su Temini ve Atık Su Bertaraf Projesi´ nin başlangıç raporu tamamlandı.  22 hafta süreli ve üç ´Çalıştay´ programı üzerine hazırlanan projenin ilk rapor bölümü için veriler değerlendirilecek. Düzce Belediye  Başkanı İsmail Bayram, söz konusu projenin Düzce İçme Suyu üzerinde etkili olacağını vurguladı ve ´ Alman Kalkınma Bankası işbirliği ile uygulamaya geçirilen proje Düzce´nin uzun dönemli yatırımlardan biri olacaktır´ dedi.

Düzce Belediyesi´nin su projesine ilişin ilk Çalıştay programı Pak Otel de, proje müellifi COWİ firması yetkilileri ile yapıldı. Araştırma verilerinin değerlendirildiği ilk programa projenin finansmanını sağlayan Alman Kalkınma Bankası yetkilileri de katıldılar. Düzce Belediyesi adına projenin yürütülmesini sağlayan Belediye Meclis Üyesi Ayşe Tuğrul projenin 20 Nisan tarihinde uygulamaya geçtiğine işaret etti ve Çalıştay programının amacına yönelik şu bilgileri verdi " 23 Mart tarihinde yapılan sözleşmenin ardından saha üzerinde teknik çalışmalar yapıldı, proje kapsamında yer alan kurumlara ilişkin veri araştırmaları gerçekleştirildi. Tüm bunlar sonucunda elde edilen bilgiler başlangıç raporu haline getirildi´ dedi.  Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, projeyi çok önemsediklerini ifade ederek ´ Hazırlanan proje uzun vadeye yayılan bir projedir. Amaç Düzce´nin içme suyunu ilişkin sağlıklı ve verimli bir hattın oluşması halkın içme suyu ihtiyaçlarının en az 20 yıllık süreyi kapsayacak şekilde karşılanmasıdır. Ayrıca bu proje Atık Su ve Kanalizasyon bölümlerini de içermektedir. Düzce´nin alt yapı çalışmaları tüm boyutları ile eş zamanlı olarak sürdürülüyor. İçme Suyu ve Kanalizasyon şebekesinin geliştirilmesi de bunun içindedir. Uzun vadeli alt yapı yatırımlarının doğru ve sağlıklı yapılması bir kentin gelişmesi adına önemlidir´ dedi.  Düzce Su Temini ve Atık Su Bertaraf Projesi  sonucunda ortaya çıkacak olan fizibilite raporu Düzce´nin İçme suyu ve atıksuya ilişkin tüm yatırım ihtiyaçlarını belirleyecek.