Meslek Edindirme Kursları Yılsonu Sergisi

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Meslek Edindirme Kursları 2009 - 2010 Eğitim yılı açılan sergi ile son buldu.

9 Kasım 2009 Pazartesi günü 14 farklı branşta 19 eğitmenle 37 sınıfta eğitime başlayan Meslek Edindirme Kurslarında bu yıl  1422 kursiyer eğitim aldı. Kurs kimliğinden çıkarak okul kimliğine bürünen Meslek Edindirme Kursları bilgi ve beceri olmak üzere iki farklı bölümde hizmet verdi. Bilgiye yönelik kurslarda Bilgisayar, İngilizce, Diksiyon, Yönetici Asistanlığı ve Sekreterlik eğitimleri verilirken beceri kurslarında ise Dikiş, Nakış, Mefruşat, Aşçılık, Ebru, Kırkyama, Resim, Takı Tasarımı, Bağlama ve Gitar eğitimleri haftanın 7 günü 09:00-22:00 saatleri arasında devam etti. Bu yıl ilk kez Meslek Edindirme Kursları bünyesinde eğitimin yanında farklı uygulamalar da yapıldı. El Becerisine yönelik kurslara katılan kursiyerlerin başvurduğu ´EL EMEĞİ´ yarışması, Aşçılık Kursiyerlerinin katıldığı ´YEMEK YARIŞMASI´, İngilizce sınıflarının kendi arasında bilgilerini sınadıkları ´İNGİLİZCE YARIŞMA´ düzenlendi. Ayrıca Resim Kursu öğrencileri tarafından farklı zamanlarda sergiler açıldı. 8 Aylık eğitim sürecinin sonunda yapılan ürünler 23 -25 Haziran tarihleri arasında beğeniye sunulacak. Bu tarihler arasında gezilebilecek sergide Resim, Kırkyama, Mefruşat, Nakış, Takı, Ebru, Dikiş ve Aşçılık sınıflarının el emekleri sergilenecek. 28 Haziran  - 5 Temmuz tarihleri arasında ise sırasıyla Mefruşat, Resim ve Ebru branşları bireysel sergilerde eserlerini teşhir edecek. 23 Haziran 2010 Çarşamba günü saat 14:30´da Düzce Belediyesi Sergi Salonu´nda açılan sergi 09:00 - 18:00 saatleri arasında görülebilecek.