HABERLER
01-01-2010 23:59

Bakan dan Kültür Merkezi İncelemesi

Bakan dan Kültür Merkezi İncelemesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Düzce´ye geldi ve 15 yıldır atıl durumda bulunan Kültür Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Düzce´ye geldi ve 15 yıldır atıl durumda bulunan  Kültür Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bakan, merkezin yapılması için talimatın verildiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Düzce´de Şıralık mevkiinde bulunan ve uzun zamandır atıl durumda bulunan Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Düzce Valisi Vasip Şahin, Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan tarafından karşılanan Bakan Günay, inşaat alanını inceledi ve Belediye Başkanı´ndan proje üzerinde detaylar hakkında bilgiler aldı. Belediye Başkanı İsmail Bayram Kültür Merkezi projesi üzerinde Bakan Günay´a detaylı bilgiler aktardı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay kaynakların zorlanarak inşaatın başlanacağı müjdesini verdi. Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Bilindiği gibi burası 15 yıl önce temel atıldıktan sonra hiç bir çalışma yapılmadan atıl bir vaziyetde duruyordu. 2005 yılında Düzce Belediyesi devraldı. Biz göreve geldikten sonra öncelikli projelerimizden biriside buydu. Bazı girişimlerde bulunduk ve projesini hazırladık. Sayın Bakan ve ilgili bürokratlarla yaptığımız görüşmeler sonucunda iyi bir noktaya geldik" dedi. Temmuz´da Düzce Belediyesi Kültür Sarayı´nın inşaatının başlayacağını belirten Başkan Bayram, "ilimizin önemli bir eksiğiydi. Şehrin imajını etkileyen ve yapacağımız faaliyetleri kısıtlayan imkansızlıktı ancak bundan kurtulacağız. Biz Düzce´nin eksiklerini ve gelişmesine yönelik eksikleri tespit etmiştik. 2010 yılı önemli bir kısmının meyvelerini alacağımız bir yıl oluyor. Bu projede güzel bir proje ve tip proje değil, daha değişik ve görkemli bir proje. Eski parayla yaklaşık 10 trilyonluk bir proje. Bakanlıktan ne kadar alabilirsek kalanını biz tamamlayacağız" dedi.