Yeni Yol Açılıyor

Öztürkler Kavşağı kuzeyinden Memur-Sen konutlarına kadar olan bölümde yeni yol açma çalışmaları hızla ilerliyor. 840 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki yol Düzce´nin kuzey bölgesini şehir merkezine bağlayacak. Belediye Başkanı İsmail Bayram, yeni yol üzerinde 1 metre genişliğinde bisiklet yolu ile görme engelliler için yürüyüş bandı bulunacağını belirtti.

Başkan Bayram, yaklaşık 25 metrelik bulvar çalışmasının, aynı zamanda örnek bir proje olacağını ve trafik akışının daha düzenli hale geleceğini belirterek "25 metrelik çok geniş bir yol. İlk defa bu uygulamayı burada yapacağız. Bugüne kadar yapılmamış bir uygulama. Önce 1 metrelik kaldırım ile 1 metrelik yeşil bir bant olacak. Ondan sonra 1,5 metrelik bir bisiklet yolu, daha sonra da 3,25 metrelik kaldırım yapılacak. Bu kaldırımın üzerinde de görme özürlülerin rahat yürüyebilmeleri için ayrı bir bant olacak. Bu tür uygulamalar bazı şehirlerde var. Ancak Düzce´de maalesef engelliler adına da görme özürlüler adına da böyle uygulamalar yok. Bu yolu örnek bir bulvar olarak düzenleyeceğiz. Tabi bu sadece örnek bulvar olmakla da kalmayacak. Bu ana bulvar, Düzce´nin kuzeyindeki birçok mahallenin de merkeze olan trafik akışını düzenli olarak sağlayacak. Biliyorsunuz alt yollarımızda, ara ara bazı yerlerde trafik güvenliği açısından bazı problemler var. Bu ana bulvar, Düzce´nin kuzeydeki mahallelerde ikamet eden birçok vatandaşımızın şehir merkezine çok rahatlıkla gelip gitmesini temin edecek. O nedenle bu bulvarı çok önemsiyoruz. Hiçbir eksiği kalmayacak şekilde altyapısı yapılıyor. Bitmek üzere. Ondan sonra da hızlı bir şekilde üst yapı ile ilgili çalışmalar başlayacak. İnşallah Ağustos sonuna da yetiştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. Karaca Deresi´nde yürütülen ıslah çalışmalarının da hızla sürdüğüne dikkat çeken Başkan Bayram şöyle konuştu: "Derenin bin 200 metrelik kısmında bir ıslah çalışması var. Karaca Deresi alt zeminde 8 metre, üst zeminde de 16 metrelik bir genişliğe kavuşturuldu. Karaca Deresi´nin ardından Düzce´deki tüm derelerle ilgili ıslah çalışmaları hızlı bir şekilde devam edecek. Bu alan da açılan bulvar ve Karaca Deresi´nin ıslahı ile birlikte güzel bir görünüme kavuşmuş olacak. İnanıyorum ki bu alan ve yerleşim yeri çok hızlı bir şekilde gelişecektir. Burada belediyeye ait yerler de var. Burayı da yeşil alan veya başka şekilde değerlendirebiliriz. Yolun gittiği her yerde yeni gelişmeler oluyor. İnşallah burada da o gelişmeler süratle olacaktır." Bayram son olarak D-100´ün üzerindeki düzenlemeler ve açılan bulvarlarla şehrin gelişmesi ve şehircilik adına önemli bir adım atmış olacağını söyledi.