HABERLER
01-01-2010 23:59

Açık Hava Sinema Günleri Başlıyor

Açık Hava Sinema Günleri Başlıyor

Düzce Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği Açık Hava Sinema Günleri 2010 yaz sezonu 2 Temmuz tarihinde başlıyor

Düzce Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği Açık Hava Sinema Günleri 2010 yaz sezonu 2 Temmuz tarihinde başlıyor. Bir haftalık gösterim sırasında 5 film sinemaseverlere izlettirilecek.

2010 sezonu Açık Hava Sinema Günleri 2 temmuz tarihinde başlayacak ve 8 Temmuz tarihinde sona erecek. Sinema gösterileri Kalıcı Konutlar Anıt Meydanı´nda 2-6 temmuz tarihleri arasında olacak. 7-8 temmuz tarihlerinde ise Anıtpark´da sinemaseverlerle buluşacak. Bu sezon gösterimde olacak filmler ise şunlar: Eyvah Eyvah, Yüreğime Sor, Avatar, Bal ve 2012. Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü´nün organize ettiği sinema gösterimi saat 21,00´de başlayacak. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ilkini geçen yıl gerçekleştirdikleri ´Açık Hava Sinema Günleri´ne bu yıl 5 filmle sürdürüldüğünü belirterek şu görüşlere yer verdi: " Yakın bir zamana kadar mahallelerimizdeki açık hava sinemaları yaz gecelerinin vazgeçilmez eğlencesiydi. Yazlık sinemaların en büyük özelliği, ailelerin çocuklarıyla birlikte sinemaya gelmeleridir. Sinema, bir eğlence aracı olmanın ötesinde sanat eseridir. İnsanların ortak aklına ve vicdanına seslenir, bilgi ve duygu paylaşımına hizmet eder. Özellikle halk eğitimi açısından sinema, genel kültürü arttırıcı bir araçtır. Kültür ve sanat etkinliklerini düzenlerken unutulan kültürlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Sinema günlerini planlarken de unutulan açık hava sinemalarını tekrar gündeme getirmek ve sinema filmlerinin açık havada izlendiği günleri yaşayamayanların bu duyguyu tatmalarını istedik. Böylelikle bir yandan sinema izlemenin nostaljik keyfini yaşayacağız bir yandan da ailemizle, dostlarımızla, komşularımızla güzel bir ortamda bulunmanın hazzını hissedeceğiz. Herkesi ´aydınlık´ gecelerde açık hava sinema günleri keyfine davet ediyorum."