Romanlar Düzce de Biraraya Geldiler

Düzce Roman Derneği tarafından İzmit, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik Roman Dernekleri´ne yemek verildi. Yemekte Marmara Bölgesi´nin Batı Karadeniz Bölgesi´ni kapsayan Roman Dernekleri´nin federasyon kurma aşaması konuşuldu. Yemeğe Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da katıldı.

Düzce Roman Derneği tarafından düzenlenen yemeğe İzmit, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda üye de katıldı. Yemekte konuşan Düzce Roman Derneği Başkanı Cemil Tanrıver federasyon kurma aşamasının ilk olarak Düzce´den başladığını belirterek, "Dernek üyeleri ve dernek başkanları ile belediye başkanımızın katkıları ile toplantı yemeği düzenledik. Toplantı yemeğindeki konumuz Sakarya, Kocaeli, Bursa, Yalova, Bilecik ve Düzce´nin içinde olduğu federasyon kurmak. Federasyonun amacı roman vatandaşlarına hizmet etmek olacak. Daha iyi şartları kendilerine sunmak amacı ile böyle bir atılımın içindeyiz" dedi. Yemekte konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram da Türkiye´nin tüm unsurlarının bir arada huzur içinde birbirini ezmeden, birbirinin haklarını gözeterek çok daha iyi koşullarda yaşayabileceğini her fırsatta söylediklerini ifade ederek, "Bu konuda da herkesin uzlaşmasıyla birçok adımlar atılıyor ve gördüğünüz gibi son dönemlerde hiç kimsenin rahatsız olmadığı şekilde birçok çalışma da yapılıyor. Bu ülkedeki tüm unsurların bu ülkenin bir kazanımı olduğunu defalarca ifade ediyoruz. Bunun bir zafiyet değil, bir kazanım olduğu anlayışıyla işte bu şekilde, bütün örnekleriyle hep birlikte daha iyi şartlarda yaşayacağımızı yaşamak istediğimizi ve bu uğurda da gayret sarf ettiğimizi zannediyorum. Bu ülke tüm sorunlarını çözebilecek bir ülke. Yeter ki kendi içinde sıkıntılarını bu uzlaşma ortamıyla bu kucaklaşmayla çözebilsin ve bunların çözülmesi adına da işte görüyorsunuz bir çok çalışma yapılıyor. Düzce´de yaşayan tüm hemşerilerimizin bir takım sorunları olabileceği gibi roman hemşerilerimizin de sorunları olabilir. Süreç içerisinde kendileriyle her zaman yakından ilgileniyoruz. Çözebildiğimiz sorunları oluyor, çözemediğimiz sorunlar oluyor. Ama çözmek adına da her türlü girişimde bulunduğumuzu zannediyorum" şeklinde konuştu. Yemek sonunda Kocaeli Roman Derneği Başkanı yemeğe katılan Belediye Başkanı İsmail Bayram´a İzmit pişmaniyesi hediye etti.