HABERLER
01-01-2010 23:59

SONBAHAR MAHALLE ETKİNLİKLERİ HAZIRLANDI

SONBAHAR MAHALLE ETKİNLİKLERİ HAZIRLANDI

Düzce Belediyesi tarafından ‘Ramazan Ayı Mahalle Etkinliklerinin’ ardından bu kez ‘Sonbahar Mahalle Etkinlikleri’ hazırlandı. Buna göre tüm mahallelerde gezici çocuk tiyatrosu ile gezici kütüphane programlandı.

Düzce Belediyesi tarafından ´Ramazan Ayı Mahalle Etkinliklerinin´ ardından bu kez ´Sonbahar Mahalle Etkinlikleri´ hazırlandı. Buna göre tüm mahallelerde gezici çocuk tiyatrosu ile gezici kütüphane programlandı.

Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü organizasyonu ile çocuklara yönelik  ´Sonbahar Mahalle Etkinlikleri´ programı hazırlandı. İki ay süreli olarak hazırlanan programa göre çocuklar için tiyatro gösterileri yapılacak. Eş zamanlı programda çocuklar ayrıca Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün gezici kütüphanesinden yararlanabilecekler. Sosyal belediyecilik çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Bayram Sonbahar Mahalle Etkinlikleri konusunda şu bilgileri verdi: " Bu programın ağırlığını çocuklara yönelik olarak hazırladık. Tüm mahallelerimizde, müzikli,  içeriğinde eğitici yönü olan eğlence  türünde ´Düşüne Taşına´ adlı çocuk oyununu sahneleyeceğiz. Bunun için özel olarak gezici bir sahne hazırlandı.Program için eş zamanlı olarak bir de gezici kütüphane olacak. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle işbirliği çerçevesinde çocuklarımız bu kütüphaneden yararlanabilecekler. Böylelikle çocukları bir yandan eğlenirken bir yandan da kitaplarla buluşturmuş olacağız. Amacımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu bizim sosyal sorumluluğumuzdur´  Belediye tarafından çocuklara yönelik olarak hazırlanan ´Düşüne Taşına´ adlı müzikli ve eğlenceli çocuk oyunu tek perdelik olarak hazırlandı. Haluk Işık´ın yazdığı, Nurullah Çelebi´nin yönettiği oyunun kadrosu, Necmettin Görgün, Naz Eren,Ali Yılmaz, Furkan Göçmez, Emrah Arar ve Nurullah Çelebi´den  olmak üzere  6 kişiden oluşuyor. Oyunun müziklerini Muzaffer Yıldırım yaptı. Çocuk oyununun ilk gösterimi 23 Ekim cumartesi günü saat 11,00´de karaca mahallesinde saat 14,00´de ise Hamidiye mahallesinde olacak. Oyun Ekim ve Kasım aylarında Cumartesi ve Pazar günleri sahnelenecek.