HABERLER
01-01-2010 23:59

ŞOFÖRLERİ İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

ŞOFÖRLERİ İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Düzce Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarının şoförlerine yönelik olarak hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Düzce Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarının şoförlerine yönelik olarak hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Seminer öncesi konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, "Şoförler hizmeti vatandaşlara doğu olarak yansıtmadığı zaman, biz iyi hizmet veremiyor durumuna düşeriz" dedi. Düzce´de toplu taşıma şoförlerine yönelik Trafik kuralları, trafikte doğru ve yanlış davranışlar ile trafikte risk faktörleri konularında eğitim vermek üzere seminer programı düzenlendi. Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen seminere, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Düzce Belediyesi Ulaştırma Hizmeti Müdürü Ahmet Akçay ve şoförler katıldı

Düzce´de toplu taşıma şoförlerine yönelik Trafik kuralları, trafikte doğru ve yanlış davranışlar ile trafikte risk faktörleri konularında eğitim vermek üzere seminer programı düzenlendi. Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen seminere, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Düzce Belediyesi Ulaştırma Hizmeti Müdürü Ahmet Akçay ve şoförler katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, yaklaşık 25 bin kişinin toplu taşıma hizmetlerinden faydalandığını, bu yönüyle şoförlerin belediyenin aynası konumunda olduklarını söyledi. Şoförlerin bu eğitim seminerinde edindikleri bilgi ve deneyimleri davranış biçimi haline getirmesini istediklerini kaydeden Tanyel, "Şehir merkezinde 43 otobüs ve 86 şoför ile toplu taşıma hizmetlerini yürütüyoruz. Şoförlerimiz her gün 25 bin kişi ile muhatap oluyorlar. Dolayısıyla hizmetlerini yerine getirmek kolay olmuyor. Bu eğitim seminerinin gayesi toplu taşıma araçlarında görev yapan şoförlerimizin daha bilinçli olmalarını sağlamak. Vatandaşlarla olan münasebetlerinizde ve trafik kuralları konusunda detaylı bir eğitimden geçeceksiniz. Maksat edinmiş olduğunuz bilgi ve deneyimleri davranış biçimi haline dönüştürmeniz. Yoksa aldığınız eğitimin bir faydası olmaz" dedi. Toplu taşıma hizmetlerini ve vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Tanyel  "Toplu taşımada temel faktör insandır, yani şofördür. Bizim araçlarımız ne kadar yeni olursa olsun, şoför arkadaşlarımız bu hizmeti vatandaşlarımıza doğru yansıtmadığı zaman iyi hizmet veremiyor durumuna düşeriz. Bu seminerden sonra vatandaşlarımıza daha güzel hizmet vereceğimize inanıyorum" dedi. Seminerde bir sunum yapan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü´nde görevli Polis Memuru Metin Akar tarafından şoförlere trafik güvenliği ve sürücü davranışları konularında temel bilgiler anlatıldı. Akar, trafiğin herkesin ortak sorunu olduğuna dikkat çekerek, "Evden dışarı çıktığımızda ilk karşılaştığımız sorun trafiktir" dedi. 2009 yılında yaşanan trafik kazaları ile ilgili istatistik bilgileri şoförlere aktaran Akar, ortaya çıkan tablonun ürkütücü olduğunu söyledi. "Her 30 saniyede bir hasarlı kaza meydana geliyor. Her saat 11 kişi trafik kazalarında yaralanıyor. Her saatte 1 kişi hayatını kaybediyor. 1 yıl içerisinde ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında harcanan para ile 300 yataklı 1085 hastane, 240 öğrenci kapasiteli 17 bin 265 devlet hastanesi yapılabiliyor. Ülke ekonomisi için büyük bir kayıp" dedi. Akar´ın sunumu, trafik kurallarının ve trafik kusurlarının anlatıldığı kısa film ile devam etti.