HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜNYA BİRİNCİLERİNE ÖDÜL

DÜNYA BİRİNCİLERİNE ÖDÜL

Düzce Özel Yunus Güner Anadolu Lisesi 18-24 Ekim tarihleri arasında Brezilya’da düzenlenen 25. Mostratec Bilim ve Teknoloji Proje yarışmasında altın madalya kazanarak dünya birincisi oldu.

Düzce Özel Yunus Güner Anadolu Lisesi 18-24 Ekim tarihleri arasında Brezilya´da düzenlenen 25. Mostratec Bilim ve Teknoloji Proje yarışmasında altın madalya kazanarak dünya birincisi oldu.

Uluslararası 25 Mostratec Bilim ve Teknoloji Proje yarışması Brezilya´nın Novo Hamburgo şehrinde 18-24 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Dört kıtadan 25 ülkenin katıldığı yarışmada Düzce Özel Yunus Güner Anadolu Lisesinin hazırlmış olduğu projeyle Türkiye´yi en güzel şekilde temsil etti.
Mostratec Bilim ve Teknoloji Yarışmasında Düzce Özel Yunus Güner Anodolu Lisesi öğrencileri Emre Aycan ve Berke Can Başar kimya dalında altın madalya aldılar. Öğrenciler çevre kirliliği üzerine yaptıkları bu çalışmada Fenol Toksit maddesiyle kirlenmiş edüstriyel atık sularını Bentonit mineralleriyle ekonomik ve kolay bir yöntemle temizlenebilirliğini göstermiş oldular. Jüri tarafından de büyük ilgi gören bu proje kendi dalında altın madalyaya layık görüldü. Dünya birincisi olan öğrenciler okul heyeti ile birlikte Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Bayram dünya birincisi çocukları kutladıktan sonra başarılarının devamını diledi. Ardından da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.