HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN DAN TEM BİLGİSİ

BAŞKAN DAN TEM BİLGİSİ

Belediye Başkanı İsmail Bayram TEM Bağlantı yolunun 2011 yılı yatırım programına alınması için Özelleştirme İdaresi ile irtibata geçtiklerini ve bundan sonra işin her evresini sıkı takip edeceklerini açıkladı.

Belediye Başkanı İsmail Bayram TEM Bağlantı yolunun 2011 yılı yatırım programına alınması için Özelleştirme İdaresi ile irtibata geçtiklerini ve bundan sonra işin her evresini sıkı takip edeceklerini açıkladı. Karayolları 4. Bölge Planlama Baş Müfettişi Abdülkadir Koşar ise işin yatırım programına alınması halinde çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını belirtti.

TEM Bağlantı yolunun yatırım programına alınabilmesi için 2005 yılından bu yana müracaatta bulunduklarını dile getiren Karayolları 4. Bölge Planlama Baş Müfettişi Abdülkadir Koşar şöyle konuştu: "Tem Bağlantı yolunun projesi bitmiş vaziyette. 2005 yılından bu yana teklif ediyoruz. Yatırım programına alınmadığı için burda çalışma yapamıyoruz. Kamulaştırma ve kamu yararı durumunda söz konusu. 2011 yılı yatırım programına yine teklif ettik"

Belediye Başkanı İsmail Bayram ise Özelleştirme İdaresi ile irtibata geçeceklerini ve yolun yatırım programına alınması için işi sıkı takip edeceklerini  dile getirerek "Bilindiği gibi özelleştirme kapsamında Düzce´nin TEM otoyoluna girişi ile ilgili sorun çözülecekti. Ancak daha sonra davalık bir konu söz konusu oldu ve bu girişim Türkiye genelinde iptal edildi. Dolayısıyla merkezden Bağlantı yolundan teme giriş çıkışımızla ilgili bir çalışma yapılamamış oldu. Bu yatırımlar o dönemde özelleştirme idaresine devredilmişti. Özelleştirme İdaresi dava nedeniyle bu işler yarım kalınca öncelikli olarak tamamlanması gereken çalışmaların kendilerine bildirilmesi yönünde Ulaştırma Bakanlığına müracaatta bulunuyor. Karayolları şimdi öncelikle gerçekleştirilmesi gereken çalışmaları belirleyecek. Biz bu öncelikler arasında Düzce´nin de yer alabilmesi için bir çalışma gerçekleştirdik. Bu yeni bir gelişme Özelleştirme İdaresi ile bir görüşme yapacağız. Karayollarının önceliği doğrultusunda TEM otoyolunun yatırım programına alınması konusunda gerekeni yapacağız" diye konuştu.