HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN ULUSLARARASI OMBUDSMAN SEÇİLDİ

BAŞKAN ULUSLARARASI OMBUDSMAN SEÇİLDİ

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ´Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler´ tarafından birliğin Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Ombudsmanı seçildi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ´Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler´ tarafından  birliğin Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Ombudsmanı seçildi.

Genel Merkezi İspanya´nın Barselona kentinde bulunan ve kısa adı UCLG-MEWA olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği 30 Eylül 2010 tarihinde İstanbul´da toplandı. 100´den fazla ülkeden üyeleri bulunan ´Yeni Dünya Teşkilatı´ olarak da anılan birliğin Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatlanması gerçekleştirildi. Birliğin Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Ombudsmanı seçildi. Buna göre Başkan İsmail Bayram, bölge teşkilatının kendi ana tüzüğünde belirtilen amaçlara göre, bölgede yerel yönetimler arasında çıkacak anlaşmazlık durumlarında hakemlik rolü üstlenerek çözüm bulacak. Başkan Bayram ayrıca bölge teşkilatının görevlerinin yürütülmesine, gerekse de uzlaşmazlık konularına ilişkin tavsiye niteliğindeki yıllık raporunu, değerlendirilmek üzere UCLG- MEWA konseyi toplantısına sunacaktır. Böylelikle Belediye Başkanı İsmail Bayram birlik üye ülkelerdeki yerel yönetimlerin güçlenmesine, yerel yönetimler arasında dayanışma duygulusunun artmasına, işbirliklerinin gelişmesine, iyi yönetişim ilkelerinin hayata geçirilmesine önemli katkılar sunmuş olacak.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Nedir?
Teşkilatın temel amacı, demokratik yerel yönetimin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslar arası topluluk ile işbirliği içinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumaktır. Kısaca, yeni dünya teşkilatı olarak da anılan birlik, uluslar arası topluluk önünde yerel yönetimlerin etkin bir biçimde temsil edilmesini sağlayan, yerel yönetimler ve yerel yönetim birlikleri arasında uluslar arası işbirliğini teşvik eden ve yerel yönetimler konusunda dünya çapında temel bilgi kaynağı olan bir konumdadır. 100´den fzla ülkeden üyeleri bulunan yeni dünya teşkilatı, kentler ve yerel yönetimler alanında dünyanın en geniş kapsamlı oluşumu haline gelmiştir. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, yerel yönetimler konularında Birleşmiş Milletler nezdinde yerel yönetimlerin sözcüsü konumundadır.