DİJİTAL EVRAK SEMİNERİ YAPILDI

Düzce Belediyesi personeline dijital evrak standart dosya planı eğitim semineri verildi. Düzce Belediyesinde hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Düzce Belediyesi Meclis toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen seminere Düzce Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Tanyel, Vahap Demirel, Bayram Bayraktar, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Seminer öncesinde bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, "Günümüz bilgisayar ve iletişim teknolojisinde gelişmeler bilgi ve belgelerin elektronik ortamlarda üretilerek iletilmesi ve saklanmasına imkan vermektedir. Bütün bilgi ve belgelerin elektronik ortamlarda tutulması ve bunlarında belli kurallar standartlar dahilinde yapılması saklanması şeffaf belediyeciliğin gerektirdiği kamu görevidir. Bu günkü toplantının sonunda belediyemiz elektronik belge yönetim sistemini geçiş aşamalarından birini daha uygulama sahasına katmış olacaktır. 2011 yılından itibaren standart dosya planına ait kodlamayı yazışmalarımızda kullanacağız. Böylece arşiv malzemelerinin ayaklanmasında ve saklanmasında belediye genelinde gerekli standarttı yakalamış olacağız. Bu durum Düzce Belediyesinde bilgi ve belgeye ulaşımı hem hızlandıracak hem de kolaylaştıracaktır" dedi. Başkan yardımcısının konuşmasının ardından Eğitimciler Gül Güngördü ve Yakup Keskin tarafından dijital evrak standart dosya planı eğitimi verildi.