HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE BELEDİYESİNDEN EĞİTİM REFORMU

DÜZCE BELEDİYESİNDEN EĞİTİM REFORMU

Düzce Belediyesi tarafından eğitime destek amaçlı internet üzerinden ücretsiz eğitim ve öğretim programı hazırlandı.

Düzce Belediyesi tarafından eğitime destek amaçlı internet üzerinden ücretsiz eğitim ve öğretim programı hazırlandı. Belediye sitesinden e-öğrenme portalı kapsamı için 30 bin öğrenciye hizmet verilecek. Öğrenciler kendilerine verilecek olan şifre kartları ile bu hizmetten yararlanabilecekler.
Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek proje ile ilköğretim 6. sınıftan lise 12. sınıfa kadar Düzce´deki tüm öğrencilere internet üzerinden ücretsiz eğitim desteği sunulacak.  Düzce´deki yaklaşık 30.000 öğrenciye hizmet verecek bu uygulama; öğrencilerin gerek okul derslerine destek olacak, gerekse SBS, YGS, LYS, vb. gibi sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olacak. Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün de desteklediği bu proje ile okullardaki öğretmenler de öğrencilerine bu sistem üzerinden ödevler vererek takip edebilecekler. Ayrıca veliler de çocuklarının başarı raporlarına ulaşarak, çocuklarının eğitim durumu ile ilgili düzenli olarak bilgilendirilecekler. Düzce Belediyesi e-öğrenme portalında ders konuları dışında kişisel gelişim ve rehberlik konularında hem öğrencilere yönelik hem de velilere yönelik çeşitli faydalı  dökümanlar yer alıyor. Ayrıca belediyemizce gerçekleştirilen çeşitli panel, tiyatro, sempozyum, vb. gibi etkinliklere katılamayan öğrencilerimiz de etkinlik videolarını sistem üzerinden izleyebilecekler.  Kimler yararlanabilir? İlk olarak bu sene ilköğretim 6., 7. ve 8. Sınıflar ile lise 9., 10., 11. ve 12. sınıflarda okuyan öğrenciler yararlanacak. Sistemden ayrıca, lise mezunu olup da üniversite sınavına hazırlanmak isteyen Düzceli vatandaşlar da yararlanabilecek. Öğrenciler nasıl yararlanacak? Öğrenciler e-öğrenme sistemine sariyer.bel.tr belediye web sitesinden erişecekler. Sisteme ücretsiz üye olabilmelerini sağlayan şifreler Düzce´deki okullarda dağıtılacak. Ayrıca şifreler belediyeden de temin edilebilecek.  Öğrencilere hangi hizmetler veriliyor? Bir öğrencinin okul derslerine destek olacak ve SBS, YGS-LYS sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olacak tüm içerik ve uygulamalar sunuluyor:
• Okul derslerine ait kitap içerikleri.
• Ders kitaplarının sesli-görsel anlatımlarını içeren videolar.
• Ünite Sonu Testleri, Çıkmış Sınav Soruları ve Ders Kontrol Sınavları
• Düzey Kontrol ve Deneme Sınavları
• Öğrenci Başarı İzleme Sistemi
• Rehberlik Dökümanları

Uygulamanın içeriğinde neler var?
*- Kitap formatında konu anlatımları
Öğrenci okul derslerinde gördüğü konulara kitap formatında ulaşabilmektedir. Örnek soru çözümleri ile birlikte konu anlatımlarını içeren ders kitabını okuyan öğrenci aynı ders konusu öğretmenden de dinleyebilmektedir.
*-Video formatında öğretmen anlatımları
Örnek görüntü ve uygulamalar ile zenginleştirilmiş video formatındaki konu anlatımlarında öğretmenlerimiz akıllı tahta üzerinde tüm konuları öğrenciler için anlattılar.
*- Yüzlerce test ve sınav
Ders konusunu okuyan ve dinleyen öğrencinin dilediği kadar tekrar yapma imkanı da bulunmaktadır. Binlerce özgün sorudan oluşan Ünite Sonu Testleri, Konu ile ilgili çıkmış sınav soruları, Genel Tekrar Testleri ile öğrenci dilediği kadar soru çözebilmektedir.
*- Deneme Sınavları
Sistemdeki Deneme Sınavı altyapısı ile milyonlarca öğrenci aynı anda deneme sınavına katılabilmektedir. Öğrenci bu deneme sınavları ile başarı durumunu ve sıralamasını açıkça görebilmektedir. Deneme Sınavları ve Düzey Kontrol Sınavları sonucunda öğrencilere ve velilere ayrıntılı başarı karnesi sunulur.
*- Öğrenci Başarı İzleme Sistemi
Geliştirdiğimiz Öğrenci Başarı İzleme Sistemi ile öğrencinin başöğretmenim.com da hangi derslere çalıştığı, çözdüğü test ve sınavlardaki başarı durumu ve özel test sonuçları sürekli kayıtlanır. Bu kayıtlardan oluşturulan öğrenci başarı durum raporları öğrenciye ve velisine iletilir. Velinin, çocuğunun eğitim durumu ile daha iyi ilgilenmesi sağlanır, bu konuda veliler de bilinçlendirilir.

DÜZCE BELEDİYESİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
Düzce Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Düzce Kasrında yemekli toplantı düzenlendi. Düzce merkezde bulunan okulların müdürlerinin katıldığı etkinlikte emekli öğretmenler adına iki öğretmene çiçek takdim edildi. Toplantıda ayrıca belediye tarafından hizmete sokulan e-öğrenme projesi konusunda da sunum yapıldı. Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Düzce Vali Yardımcıları Miktat Alan, Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram öğretmenlerin toplumların gelişmesinde önemli yeri ve katkısı bulunduğuna değinerek ( Çocuklarımızın yetişmesinde ilk sorumluluk  anne ve babadan sonra öğretmenleri  gelmektedir. Bu nedenle öğretmenlerimiz toplumun şekillendirilmesine ve geleceğine imza atıyorlar) dedi. Yemeğin ardından Başkan Bayram emekli öğretmen adına Zekeriya Ökten ile Nihat Demirtaş´a çiçek takdim etti. Daha sonra da belediye tarafından hizmete sokulan e-öğrenme projesi konusunda projesi yöneticisi Alper Akbulut tarafından sunum yapıldı
BELEDİYEDEN BAŞARILI  ÖĞRENCİLERE ÖDÜL YAĞACAK

Düzce Belediyesi tarafından öğrencilerin başarıya teşvik edilmesi ve destek sağlanması amacıyla 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde sınavlarda dereceye girenlere cumhuriyet altını hediye edilecek. Konu ile ilgili karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı.
2010-2011 Eğitim yılı çerçevesinde eğitim kurumlarında, sınavlarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilerin ödüllendirilmesine ilişkin karar Belediye Meclisinden çıktı. Buna göre SBS, LYS ve YGS sınavlarında dereceye girecek olanlara cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca ilimizden Türkiye genelinde ilk 50´ye girecek olanlara da 10 adet cumhuriyet altını verilmesi kararlaştırıldı. Sınav türü ve derecelendirmelere göre hediyeler şu şekilde tespit edildi. SBS il birincisine 10 adet cumhuriyet altını, il ikincisine 8 adet, üçüncüsüne 6 adet, dördüncüsüne 4 adet, beşincisine 2 adet, altıncısına 1 adet; LYS kategorilerinde il birincilerine 10´ar adet, il ikincilerine 8´şer adet, il üçüncülerine 6´şar adet, il dördüncülerine 4´er adet, il beşincilerine 2´şer adet, YGS´de ise il birincisine 10 adet, il ikinvisine 8 adet, il üçüncüsüne 6 adet, il dördüncüsüne 4 adet, il beşincisine 2 adet cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca LYS bölümlerinde de ilimizden Türkiye genelinde ilk 50´ye girenlere 10 adet cumhuriyet altını verilmesi kararlaştırıldı.
Düzce Belediyesi´nin internet sitesinde yenileme yapıldı. Yeni düzenleme ile birlikte artık e-belediye online hizmeti de verilmeye başlandı.
Meclis toplantılarının internet üzerinden canlı oyarak yayınlanmasının ardından bu kez de web sitesinde yenileme yapıldı. Düzce Belediyesi´nin uzun süredir üzerinde çalıştığı internet sitesi tamamlandı. Yeni düzenleme ile birlikte bundan böyle belediye hizmetlerinde e-belediye online hizmetleri de yapılabilecek. Sitedeki en önemli bölüm ise öğrencilere yönelik olarak açıldı. Buna göre öğrenciler kendilerine verilecek olan şifre ile e-öğrenme portalından yararlanacaklar. Ayrıca siteyi kullanan vatandaşlar mail yolu ile başkandan birim müdürüne kadar dilediği yöneticiye ulaşabilecek. Sitede belediye tanıtım bölümlerinin yanı sıra, faaliyetler, projeler, duyurular, fotoğraflar gibi bölümler de yer alacak. Belediye sitesine ´www.duzce.bel.tr´ den ulaşılabilecek.