HABERLER
01-01-2010 23:59

BELEDİYEDEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL YAĞACAK

BELEDİYEDEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL YAĞACAK

Düzce Belediyesi tarafından öğrencilerin başarıya teşvik edilmesi ve destek sağlanması amacıyla 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde sınavlarda dereceye girenlere cumhuriyet altını hediye edilecek.

Düzce Belediyesi tarafından öğrencilerin başarıya teşvik edilmesi ve destek sağlanması amacıyla 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde sınavlarda dereceye girenlere cumhuriyet altını hediye edilecek. Konu ile ilgili karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

2010-2011 Eğitim yılı çerçevesinde eğitim kurumlarında, sınavlarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilerin ödüllendirilmesine ilişkin karar Belediye Meclisinden çıktı. Buna göre SBS, LYS ve YGS sınavlarında dereceye girecek olanlara cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca ilimizden Türkiye genelinde ilk 50´ye girecek olanlara da 10 adet cumhuriyet altını verilmesi kararlaştırıldı. Sınav türü ve derecelendirmelere göre hediyeler şu şekilde tespit edildi. SBS il birincisine 10 adet cumhuriyet altını, il ikincisine 8 adet, üçüncüsüne 6 adet, dördüncüsüne 4 adet, beşincisine 2 adet, altıncısına 1 adet; LYS kategorilerinde il birincilerine 10´ar adet, il ikincilerine 8´şer adet, il üçüncülerine 6´şar adet, il dördüncülerine 4´er adet, il beşincilerine 2´şer adet, YGS´de ise il birincisine 10 adet, il ikinvisine 8 adet, il üçüncüsüne 6 adet, il dördüncüsüne 4 adet, il beşincisine 2 adet cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca LYS bölümlerinde de ilimizden Türkiye genelinde ilk 50´ye girenlere 10 adet cumhuriyet altını verilmesi kararlaştırıldı.