HİCRİ YILBAŞI KUTLU OLSUN

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Hicri Yılbaşı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Bayram bütün dini faaliyetlerde kamer aylarının esas alındığını belirterek ´ Muharrem ayının birinci günü Hicri Yılbaşı olarak kutlanır. Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların kameri yılbaşı gecesidir´ dedi.
Başkan Bayram´ın Hicri Yılbaşına ilişkin mesajı şu şekilde " Peygamber efendimiz Muhemmed Aleyhisselam,  miladi 571´de 20 Nisana rastlayan Rebiulevvel ayının 12. Pazartesi sabahı Mekke´de doğdu. Bu tarih Müslümanların şemsi yılbaşı oldu. O yılın Muharrem ayının birinci günü de hicri yılbaşı oldu. Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların kameri yılbaşı gecesidir. Bu geceyi ihya etmelidir. Allah´ın ayı olarak bilinen Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşehrilerimizin Hicri Yılbaşını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ederim"