KARLA MÜCADELE BAŞLADI

Düzce’ye ilk karın düşmesi ile birlikte Belediyede karla mücadele programını devreye koydu.

Düzce´ye ilk karın düşmesi ile birlikte Belediyede karla mücadele programını devreye koydu. Cuma akşamı başlayan karla birlikte önceden teyakkuz durumuna geçirilen ekipler de harekete geçti. İlk aşamada yoğun kar yağışı göz önüne alarak yol küreme çalışmalarına başlandı.
Düzce Belediyesi kış dönemi için hazırladığı programa başladı. Karla mücadele kapsamı içinde Belediye Fen İşleri, Temizlik İşleri, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ortak hareket planı hazırlandı. Buna göre ilk aşamada 36 adet iş aracı ve makinesi karla mücadele için programa alındı. Hizmet akışına göre bunlar şu şekilde belirlendi: 5 adet kar küreme kamyonu, 3 adet tuz serme aracı, 2 adet greyder, 10 adet kar kaldırma kamyonu ve iş makineleri sahada çalışmaya başladı. Ekiplerin koordinasyonunu yürüten Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar iş araç ve makineleri ile vardiyalı sistem içinde 150 kişilik ekibin her an sahada çalıştığını ifade etti. Bayraktar bu konuda şu bilgileri verdi: ´ Belediyemiz tarafından kış mevsimi için karla mücadele programı iki ay önceden belirlendi. Ekiplerimizde buna göre hazırlandı. Amacımız olumsuz kış şartlarının hizmetleri aksatmasına izin vermemektir. Sahada karma ekiplerden grup olarak çalışıyoruz. Ekiplerimiz 24 saat hizmet esasına göre hazırlandı.