AB PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında “AB Proje Hazırlama Eğitimi” gerçekleştiriyor.

Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği;  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında "AB Proje Hazırlama Eğitimi" gerçekleştiriyor. 13-17 Aralık 2010 tarihleri arasında Düzce Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilecek olan eğitim Yönetim Danışmanı Sn. Mustafa Salman tarafından veriliyor.
Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek eğitim toplam 35 saat olarak planlandı. Düzce Belediye Meclis salonunda verilen eğitim seminerinin konu başlıkları da şu şekilde belirlendi.
1. Avrupa Birliği´ne Genel Bakış
* Avrupa Birliği´nin Oluşumu ve Tarihçesi
* Avrupa Birliği´nin Ekonomik Yapılanması
* AB Müktesebatı ve AB Kurumları; Türkiye-AB İlişkileri
* AB Genişlemesi ve Türkiye´ye Etkileri
* Türkiye´nin AB Müktesebatına Uyumu AB, Brüksel ve Lobicilik AB ve Sivil Toplum Kuruluşları
2. Adaylık Döneminde Türkiye´ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir?
* Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Hibeler)
* Avrupa Yatırım Bankası Kredileri
* Topluluk Programları (7. Çerçeve Programı, Hayat boyu Öğrenme ve Gençlik Programları, Kültür Programı, Rekabetçilik ve Yenilik Programı vb) vasıtasıyla sağlanan hibe olanakları
3. AB Mali Yardımları nasıl takip edilir?
4. Hangi Kuruluşlar mali yardımlardan faydalanabilir?
5. Bugüne kadar İllere ve kuruluşlara göre finanse edilmiş projelerde en son durum
6. Finanse edilmiş örnek proje uygulamaları
7. AB Hibe Programlarına Proje Hazırlama