OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından merkeze bağlı okulların kantinlerinde denetleme yapıldı. Zabıta Müdürü Sedat Polat´ın da bizzat katıldığı denetlemelerde kantin işletme ruhsat, sağlık karneleri ve satılan ürünlerin son kullanma tarihleri ile hijyenik koşulları incelendi.
Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından merkeze bağlı 33 ilköğretim, 13 orta öğretim ve pansiyonlu okulların kantinleri denetim programına alındı. Buna göre denetlemeye esas olarak, kantin işletmeciliği şartları ve sağlık karneleri, satışa sunulan ürünlerin son kullanım tarihleri ve hijyenik koşullar inceleniyor. Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, öğrencilerin yoğun olarak alışveriş yaptığı okul kantinlerinin sağlık açısından denetimlerinin zorunlu olduğunu ifade etti. Belediye Zabıta Müdürü Sedat Polat belirli aralıklarla kantinlere yönelik denetimlerin yapıldığını hatırlatarak ´ denetim kriterlerinde varsa eksiklikleri tespit ederek bunların tamamlanmasına yönelik süre veriyoruz. Aksi halde ceza işlemine geçiyoruz´ dedi.