HABERLER
01-01-2010 23:59

BİRLEŞMİŞ KENTLER DİYARBAKIR DA

BİRLEŞMİŞ KENTLER DİYARBAKIR DA

Kısa adı UCLG olan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı toplantısı Diyarbakır’da düzenlendi.

Kısa adı UCLG olan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı toplantısı Diyarbakır´da düzenlendi. UCLG´nin omdbusmanlığını yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da toplantıda hazır bulundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde yapılan toplantı Sümerpark Resepsiyon Salonu´nda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir konuklarını "Hepiniz yaşamın 7 bin yıldır kesintisiz sürdüğü kentimiz, kentiniz Diyarbakır´a hoş geldiniz" diyerek selamladı.Filistin Belediyeler Birliği Başkanı İslam Akel de Gazze Belediye Başkanı Maged Ebu Ramazan´ın selamlarını ileterek sözlerine başladı. Akel, Diyarbakır´ın tarihi özellik anlamında önemli bir yer olduğunu belirtti. Daha sonra açış konuşması yapan UCLG Eşbaşkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş  "UCLG her olayı yakından takip eden dünya insanlığının geleceğini ve refahını hazırlayan çalışma sürecine girmiştir" dedi. Topbaş "İnsanlığın huzur ve barışı için akan kan ve gözyaşını durdurmak gerekiyor. Yaşanan açlık ve susuzluğu ortadan kaldırılması ve kalıcı çözümler bulmak bizim sorumluluğumuzdadır" dedi. Toplantıyı değerlendiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetim Teşkilatının dünyanın sıcak gündemleri ile birlikte uluslar arası hüviyetteki toplantılarının önem kazandığını ifade etti. Başkan Bayram açıklamasında şu görüşlere yer verdi ´ UCLG Birleşmiş nezdinde yerel yönetimlerin resmi konumdaki tek kuruluşudur. UCLG ile yerel yönetimler dünya ölçeğinde birleşik ses konumuna gelmiştir. Böylelikle yerel yönetimlerin daha güçlenmesi ile birlikte dünya sorunlarına karşın güçlü ve etkin bir ses ortaya çıkmaktadır´