HABERLER
01-01-2010 23:59

SIEMENS TE SERTİFİKA TÖRENİ

SIEMENS TE SERTİFİKA TÖRENİ

Düzce İŞKUR ve çağrı merkezi SIEMENS işbirliği ile istihdam garantili kurs sonucunda istihdam edilen 175 kursiyere sertifika verildi.

Düzce İŞKUR ve çağrı merkezi SIEMENS işbirliği ile istihdam garantili kurs sonucunda istihdam edilen 175 kursiyere sertifika verildi. SIEMENS´de düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Miktat Alan,Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da katıldı.
Seminerde bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram SIEMENS´in Düzce´de faaliyette bulunmasını bir şans olarak değerlendirdiğini söyledi. Başkan Bayram törende yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: "Ekonomi alanında Türkiye´nin en önemli ve çözülmesi gereken en öncelikli sorunları arasında İSTİHDAM gelmektedir. İşsizlik sorunu için çok ciddi çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Düzce´de de genç nüfusun fazla olması nedeniyle İSTİHDAM oranı istenilen düzeyde değil. Ama birçok kente göre Düzce´nin bu alanda önemli avantajları bulunuyor.Teşvik Yasası ile birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde istihdam rakamları giderek yükseliyor...Bunun yanı sıra çeşitli branşlarda özel sektörün Düzce´de yatırımları artmaktadır. SIEMENS için bu konuda ayrı bir başlık açmak gerekiyor. Hizmet sektörü ekonomide hızla büyüyen bir paya sahiptir. Teknoloji alt yapılı ve destekli bu sektör istihdam açısından da emek yoğunluklu bir hizmeti gerçekleştirmektedir. Bu yüzden SIEMENS´in Düzce´de bulunmasını bir şans olarak değerlendiriyor ve önemsiyoruz. Değerli katılımcılar... Belki klasik bir tanımlama olarak görülebilir; ancak üretim ve hizmet alanında işin niteliği kadar işçi kalifiyesi de çok önemlidir. İşin amacına uygun yapılabilmesi ve iş verimliliğinin gerçekleşmesi için personel eğitimi kaçınılmazdır. Bu nedenle artık hizmet içi eğitim seminerleri kadar iş öncesi beceri ve uygunluk eğitimi de yapılmaktadır. Bunun en güzel örneğini de burada görüyoruz...İŞ-KUR ve SIEMENS ortak bir projeye imza atarak İSTİHDAM garantili kurs düzenlemişlerdir. İŞ-KUR SIEMENS´den gelen çağrı üzerine sektöre özel kurs düzenlemiş ve bugün bunun sonucu alınmıştır. Sunulan bilgileri göre Temmuz ayında 10 grup halinde toplam 200 kişinin katıldığı kurslar tamamlanmış ve 175 mezun verilmiştir. Yine edindiğimiz bilgilere göre yüzde 50 garantili kurs SIEMENS´in olumlu istihdam politikasıyla yüzde 80´e ulaşmıştır. Ben bunun için bu konuda önemli çabalar gösteren İŞ-KUR ile SIEMENS yetkililerini tebrik ediyor, candan kutluyorum. Yapılan çalışmalar bir yandan  İSTİHDAM sağlıyor bir yandan iş verimliliği ve kalitesini yükseltiyor ve  sonuçta da Düzce ekonomisine büyük katkı sağlamış oluyor. Bu duygu ve düşüncelerle İŞ-KUR ve SIMENS çalışanlarını tekrar kutluyor, yeni istihdam edileceklere başarılar diliyorum.