HABERLER
01-01-2010 23:59

KÖMÜR DENETİMLERİ

KÖMÜR DENETİMLERİ

Düzce Belediyesi ve Düzce Çevre ve Orman Müdürlüğü ile birlikte üç gün süreli olarak 31 Aralık 2010 tarihine kadar Düzce merkezinde faaliyet gösteren kömür satıcılarını denetlemesi yapılacaktır.

Düzce Belediyesi ve Düzce Çevre ve Orman Müdürlüğü ile birlikte üç gün süreli olarak  31 Aralık 2010 tarihine kadar  Düzce merkezinde faaliyet gösteren kömür satıcılarını denetlemesi yapılacaktır.
Düzce Belediyesi tarafından denetleme zincirlerine devam ediliyor. Halkın sağlığı ve güvenliği açısından öğrenciler için okul kantinleri ve servis araçlarının bu kez de kömür cinslerine yönelik denetleme yapılıyor. Bunun için de Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Düzce Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri birlikte hareket ediyor. Konu hakkında açıklama yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel şu bilgileri verdi: "  İl Mahalli Çevre Kurulu 01-12-2010 kararı ile İl merkezinde alt ısı değeri 6400 olan ithal taş ve linyit kömürünün yakılmasına izin vermiştir. Denetimlerimizi yaparken aynı zamanda kömür satıcılarını da bilgilendireceğiz. Halen İlimiz merkezinde hava kirliliği bakımından endişe edilecek bir şey yok. Ancak dikkatli olmazsak kalitesiz kömür yakılırsa havamız kirlenebilir. Denetimlerimizde kömür satıcılarından, Düzce Çevre ve Orman Müdürlüğü´nden almış oldukları kömür satıcı belgesini isteyeceğiz. Vatandaşlarımızın kömür ile alakalı şikayetlerini alo 153´e bildirebilirler´ Başkan Yardımcısı Tanyel, halk sağlığı ve güvenliğine ilişkin denetimlerin belirli aralıklarla devam ettiğini ve sürdürüleceğini ifade etti.