HABERLER
01-01-2010 23:59

HALKOYUNLARI FESTİVALİ

HALKOYUNLARI FESTİVALİ

Düzce Belediyesi ve Dernekler işbirliği ile Düzce 1. Halkoyunları Festivali düzenlenmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.

Düzce Belediyesi ve Dernekler işbirliği ile Düzce 1. Halkoyunları Festivali düzenlenmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.  Buna göre ilk aşamada Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde  yöresel halkoyunlarına ilişkin kurslar açılacak.
Düzce´de yaşayan birçok etnik grup ile bunların bağlı bulunduğu kültür derneklerin halkoyunları ekiplerinin tek çatı altında toplanması için ilk adım atıldı. Düzce Belediyesi ve kültür derneklerinin işbirliği ile yöresel halkoyunlarının tespit edilmesi ve ekiplerin oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Düzce Belediyesi Encümen Salonu´nda düzenlenen toplantıya Başkan İsmail Bayram başkanlık yaptı. Başkan İsmail Bayram, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde halk oyunları festivali açmak istediklerini ve bunun akabinde de Halkoyunları Festivali düzenleyeceklerini söyledi. İlk aşamada kültür dernekleri yörelerine ilişkin halkoyunları ekiplerinin oluşturulmasına katkı verecek. Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde belirlenen ekipler derneklerin temin edeceği eğitmenler ile kurs alacaklar. Kurs sürecinin ardından da Düzce´de  ´Halkoyunları Festivali´ düzenlenmesi hedefleniyor. Ayrıca yörelere ilişkin hazırlanan halkoyunları ekipleri çeşitli organizasyonlarda görev alabilecek ve kültür ve sosyal amaçlı tanıtım yapabilecekler. Düzce´de yaşayan birçok etnik grupların kültür ve ananelerinin yaşatılmasına da katkı verecek projeye  ilk aşamada 7 dernek destek veriyor.  Başkan Bayram toplantıda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi "Düzce´deki birçok etnik unsurun dernekleşerek veya dernekleşmeden bir takım faaliyetler içinde olduğunu görüyoruz. Mümkün olduğu kadar bunları destekliyoruz. Birçok etnik unsurun kültürün bir arada bulunduğu çok ender bir ildir. Türkiye´de bu çok büyük bir avantaj ve biz bunu da her alanda değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda da samimiyiz bunun ile ilgili çok ciddi şeyler yapılması gerektiğini de düşünüyoruz. Çünkü bu bizim için hem toplum yaşamında hem sosyal hayatta, hem de şehrin dinamizmin açısından da önemsiyoruz. Bunu da her zaman sürdüreceğiz. Halk oyunları konusunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde kurslar düzenleyeceğiz. Bununla ilgili ortaya çıkacak tüm mali külfeti de belediye tarından karşılayacağız"