GÜNGÖR URAS SÖYLEŞİSİ

Gazeteci-Yazar Prof. Dr. T. Güngör Uras Düzce’de gazetecilerle söyleşi yaptı.

Gazeteci-Yazar Prof. Dr. T. Güngör Uras Düzce´de gazetecilerle söyleşi yaptı. Düzce Belediyesi´nin daveti üzerine Düzce´ye gelen Güngör Uras Pak Otel´de yerel gazete ve ulusal basın temsilcilikleriyle önce sohbet etti ardından da tüm katılımcılarla birlikte yemek yedi.
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte ´Türkiye ve Düzce´de Çalışanlar Gazeteciler Gündemi´ başlığı altında gazeteci-yazar Güngör Uras Düzce´de yerel gazetecilere konferans verdi ardından da söyleşi yaptı. Uras konferans vereceği Pak otelde Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından karşılandı. Başkan Bayram davete katılımdan dolayı Uras´a teşekkür etti. Bayram daha sonra da Düzce ve belediye faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Ardından da yerel gazeteciler ve ulusal basın temsilciliklerinin hazır bulunduğu toplantıda söyleşiye geçildi. Tüm basın mensuplarının katılım gösterdiği toplantının birinci bölümünde gazete-yazar Güngör Uras yerel gazeteciliğin Türkiye´deki öneminden bahsetti. Düzce´nin özellikle deprem sonrası Teşvik Yasası ile birlikte ön plana çıktığına değinen Uras bu konuda şu görüşlere yer verdi " Deprem sonrası kalkınmanın birinci bölümünde sosyal rehabilitasyon vardır ikinci bölümünde de ekonomi kalkınma vardır. Teşvik Yasası ekonomik kalkınma açısından Düzce için önemli bir şanstır. Bunu hem sanayileşme açısından değerlendirmek gerekir hem de tanıtım açısından. Düzce her iki aşamayı da değerlendirmiştir´ Toplantının ikinci bölümünde de Uras gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gelen sorular üzerine Uras Düzce dışında bulunan Düzceliler´e yerel basın aracılığı ile ulaşmanın gerekliliğinden söz etti. Ünlü gazeteci-Yazar Prof. Dr. T. Güngör Uras bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Yerel gazeteciler Düzce dışında yaşayan Düzceliler´e ulaşma açısından önemli bir misyon üstlenmiştir. Düzce dışında bulunan insanlar kendi bölgelerine yerel gazeteler aracılığı ile bağlanırlar. Her türlü gelişme ve olaylardan yerel gazeteler sayesinde haberdar olabilirler" Konferans ve söyleşinin ardından Uras ve gazeteciler birlikte yemek yediler. Günün sonunda katılım ve etkinliğe katkısı açısından Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel Güngör Uras´a plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.