HABERLER
01-01-2010 23:59

BELEDİYENİN ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

BELEDİYENİN ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri, Merkez Mahalle Muhtarları ve Yerel Basın Mensupları olmak üzere Çanakkale’ye tarihi bir gezi yaptılar.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri, Merkez Mahalle Muhtarları ve Yerel Basın Mensupları olmak üzere Çanakkale´ye tarihi bir gezi yaptılar. Düzce Belediye Başkanlığının organizasyonu ile gerçekleştirilen ´Çanakkale Gezisi´ için özel olarak iki otobüs hazırlandı.
Başkan İsmail Bayram ve Meclis Üyeleri, Merkez mahalle muhtarları ile basın mensupları olmak üzere üç gruptan oluşan heyet önceki akşam belediye önünden hareket ettiler. Gece yolculuğu yapan heyet sabahın ilk saatleri ile birlikte Eceabat ilçesine geldiler. Çanakkale Destanı´nın yazıldığı bölgelerdeki ilk gezi Eceabat ilçesinden başladı.  Rehberler eşliğindeki tarihi gezi Gelibolu yarımadası´nda Kilitbahir,Seddülhahir, Alçıtepe, Kapatepe, Anzak Koyu hatları boyunca sürdü. Kurtuluş Savaşı öncesi en büyük tarihi zaferlerin kazanıldığı Çanakkale´de sırasıyla Namazgah tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiyeköy şehidliği, Şehitler abidesi, Yahya Çavuş şehitliği, İlk şehitler anıtı, Sargıyeri şehitliği, Anzak koyu ve düşman işgalci kuvvetlerin Çanakkale´de durdurulduğu Conkbayırı olmak üzere tüm şehitlik ve tabyalar, anıtlar ziyaret edildi. Herbir karış toprağı kanla sulanmış bölgelerdeki tarihi yerler hakkında rehberler açıklamalarda bulundular. Heyette yer alanlar özellikle şehitliklerin bulunduğu yerlerde bol bol dua ettiler. Düzce tarihinde belediye öncülüğünde ilk kez düzenlenen tarihi Çanakkale gezisi Conkbayır´ında son buldu. Gezinin çok yararlı geçtiğini vurgulayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Türkiye Cumhuriyeti tarihinde özel bir yeri olan Çanakkale´nin herkes tarafından gezilmesi gerektiğini belirterek ´ Bir vatanın savunulması, işgalci sömürgeci devletlere karşı en büyük mücadelenin verildiği Çanakkale´yi herkesin görmesi gerektiğine inanıyorum. Buradaki tarihi anlamadan Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelesini anlamak, bilmek mümkün değildir. Herbir karış toprağı kanla sulanmış Çanakkale´deki destansı mücadele sayesinde Türkiye bağımsızlığına kavuşmuştur. Düzce Belediyesi olarak gençlerimizi Çanakkale´ye taşıyoruz, Onları tarihleriyle buluşturuyoruz. Bu organizasyon içinde bir gün de meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve basın mensuplarımız ile Çanakkale´yi gezdik. Böylelikle tarihimiz bir kez daha akıllarımıza yerleşmiş oldu´ dedi.