İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ÇANAKKALE BELGESELİ

Düzce Belediyesi’nin “Düzceli Gençler Tarihi İle Buluşuyor” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, lise öğrencileri Şanlı Türk Tarihinin yazıldığı Çanakkale’yi geziyor.

Düzce Belediyesi´nin "Düzceli Gençler Tarihi İle Buluşuyor" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, lise öğrencileri Şanlı Türk Tarihinin yazıldığı Çanakkale´yi geziyor.
 Öğrenciler 1.Dünya Savaşı´nda hayatını kaybeden 500.000 askerin anısına düzenlenen şehitlikler ve anıtlarla tarihin yaşatıldığı mekânları görme imkânı buluyor.
 Merkezdeki tüm liseleri kapsayan gezi programı çerçevesinde 14 Nisan 2011 tarihine kadar yaklaşık 15 otobüs ile 700 öğrenci Çanakkale şehitliklerini ziyaret edecek.
 İlköğretim öğrencileri ise Çanakkale Destanı´nın anlatıldığı belgesel gösterimi ile heyecana ortak oluyor.
Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde merkezde bulunan Necmi Hoşver İlköğretim Okulu, Aziziye İlköğretim Okulu, Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Beyciler İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Sancaklar İlköğretim Okulu ve Hikmet Akın İlköğretim Okulu´nda başlayan belgesel gösterimi tüm okullarda devam edecek.