HABERLER
01-01-2010 23:59

BORÇ ÖDEMELERİNDE 1550 BAŞVURU

BORÇ ÖDEMELERİNDE 1550 BAŞVURU

Halk arasında ‘Torba Yasası’ olarak bilinen ‘Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Kanun Hükmünde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’ yürürlüğe girmesi ile birlikte 20 günlük süre içinde borç ödemesi için 1550 kişi başvuru yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, borçluların son başvuru tarihi olan 2 Mayıs tarihine kalmadan belediyeye başvurmalarını istedi. Başkan Yardımcısı Demirel, borçların yapılandırılmasının önemli bir fırsat olduğunu hatırlatarak ‘ mükelleflerimizin son günlere kalmadan belediyeye gelmesini bekliyoruz’ dedi.

Halk arasında ´Torba Yasası´ olarak bilinen ´Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Kanun Hükmünde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun´ yürürlüğe girmesi ile birlikte 20 günlük süre içinde borç ödemesi için 1550 kişi başvuru yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, borçluların son başvuru tarihi olan 2 Mayıs tarihine kalmadan belediyeye başvurmalarını istedi. Başkan Yardımcısı Demirel, borçların yapılandırılmasının önemli bir fırsat olduğunu hatırlatarak ´ mükelleflerimizin son günlere kalmadan belediyeye gelmesini bekliyoruz´ dedi.
 Düzce Belediyesi tarafından da Torba Yasasına ilişkin başvuru ve ödeme şartları belirlendi. Buna göre Düzce Belediyesi´nde yasa kapsamı içinde her türlü vergi, kira, su alacakları, ücretler gibi borçlanmalara yönelik işlemler başladı. Bunun için öncelikli olarak Düzce Belediyesi´nde ´Torba Yasası´ndan yararlanmak isteyenler için ayrı bir servis oluşturuldu. Vatandaşlar sadece tek bir servisten işlemleri gerçekleştirebilecekler. İşlemlerin hızlandırılması ve kolaylaştırılması için Düzce Belediyesi tarafından müracaat matbu dilekçeleri hazırlandı. Borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep edecek olan vatandaşlar bizzat müracaat ederek belediye tarafından hazırlanan matbu dilekçeler ile başvuracaklar. Yasa gereği son başvuru tarihi 2 Mayıs 2011 tarihi olarak açıklandı. Borçlarının tamamını peşin ödemek isteyenler için kısa adı TEFE olan Tüketici Eşya Fiyatları Endeksi ile ÜFE ( Üretici Fiyatları Endeksi)´ne göre borç düzenlemesi yapılacak. Taksitle borçlanma talebinde ise 6,9,12 ve 18 taksit tutarları seçenek olarak sunulacak. Yasaya göre her taksit tutarı arasında süre ise iki ay olarak belirlendi. Böylelikle borç yapılandırması 3 yıla yayılabilecek. Taksitli ödemelerde de kat sayılara göre düzenleme yapılacak.  Taksitli seçenekle ödeme yapmak isteyen vatandaşların ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2011 olarak belirlendi. Torba Yasası´ndaki her türlü ödemeler için kredi kartı kullanılabilecek.