HABERLER
01-01-2010 23:59

KUTLU DOĞUM HAFTASI

KUTLU DOĞUM HAFTASI

16- 22 Nisan 2007 tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum ve İnsan Sevgisi Haftası nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı.

16- 22 Nisan 2007 tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum ve İnsan Sevgisi Haftası nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Başkan mesajında, Hazreti Peygamberin doğumu nedeniyle, Peygamberimizin anma ve tebligatlarının dünya ve ahiret için öneminin anlatıldığı Kutlu Doğum Haftası´nın ´İnsan Sevgisi´ teması ile daha da dikkat çekildiğini vurguladı.

Başkan İsmail Bayram mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: " Hz. Peygamberimizin doğumu nedeniyle, her yıl  16-22 Nisan tarihleri arası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından
´ Kutlu Doğum Haftası´ olarak kutlanmaktadır. Bu hafta nedeniyle sadece Müslüman aleminde, Türkiye´de değil, tüm dünyada Hz. Peygamberimizin dünya ve ahiret için insanlığa sunduğu Hadis-i Şerif´leri, tebligatları bir kez daha paylaşılıyor. Bu yıl ´İnsan Sevgisi´ teması da bu kutlamalar içinde yer aldı. Peygamberimizin, ´ İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız´ sözü, bu konudaki en güzel tanımlama olsa gerek. İnsanlığın en kıymetli hazinesi ´sevgidir´.  Hazreti Peygamberimiz, Hadis-i Şerif´leri ile bunu bütün insanlığa yaymıştır. Bu sevgi ile insanlar arası kardeşlik, güzellik, dayanışma duyguları yaygınlaşmaktadır. Allah ve Resulünden gelen bu mesaja gönlümüzü açık tuttuğumuz sürece de bu değerler yükselmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum ve İnsan Sevgisi Haftasını kutlar, haftanın mana ve öneminin tüm insanlık tarafından en güzel bir şekilde paylaşılmasını ve güçlendirilmesini dilerim."