HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKANLAR KONURALP DE TOPLANDI

BAŞKANLAR KONURALP DE TOPLANDI

Düzce İli Belediye Başkanları toplantısı Konuralp Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Başkanlar Konuralp Müzesi´ni de gezdiler.


Düzce İli Belediye Başkanları toplantısı Konuralp Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Başkanlar Konuralp Müzesi´ni de gezdiler.

Her ay farklı bir belediyede yapılan Düzce İli Belediye Başkanları toplantısı bu ay Konuralp´te gerçekleştirildi. Düzce ili Belediye Başkanları ve eşleri Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve eşi tarafından ağırlandı. Toplantıya, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer katıldılar.
Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, belediye başkanları olarak her ay bir araya geldiklerini belirterek, "Toplantılarımızda belediyelerin yapmış olduğu işleri kendi aramızda tartışıyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Daha çok toplantıya ev sahipliği yapan belediyenin çalışmaları ve sorunları gündeme geliyor´ dedi. Başkan Ercan, toplantıların oldukça faydalı geçtiğini dile getirdi.

BAŞKANLAR KONURALP MÜZESİ Nİ GEZDİ
Belediye Başkanları Konuralp Belediye binasındaki görüşmelerinin ardından Konuralp Müzesi´ni gezdiler. Gezide, Müze yetkilisi Arkeolog Züleyha Kartal tarafından başkanlara bilgiler verildi. Arkeolog Züleyha Kartal, Konuralp yöresinde bulunan eserlerin bir kısmının İstanbul Arkeoloji Müzesi´nde sergilendiğini ifade ederek, "Bunların başında 1931 yılında bulunan bereket tanrıçası Tyche heykeli geliyor. Roma dönemine ait bir eser. Düzce´de Müze Müdürlüğü bulunmadığı için İstanbul Arkeoloji Müzesi´ne götürüldü. Konuralp´ten çıkan en değerli tarihi eserlerden bir tanesi. Konuralp´te sergilenmesi turizm açısından da oldukça faydalı olacaktır" dedi. Bunun üzerine Başkan Bayram, konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşeceğini ve heykeli Konuralp Müzesi´ne getirmeye çalışacaklarını söyledi. Müzeyi gezen başkanlar ardından da birlikte yemek yediler.