HABERLER
01-01-2010 23:59

MAYIS AYI MECLİS

MAYIS AYI MECLİS

Düzce Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarından birinci birleşimi Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında yapıldı.

Düzce Belediye Meclisi´nin Mayıs ayı toplantılarından birinci birleşimi Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında yapıldı.  Gündeme ilave edilen maddelerle birlikte birinci toplantıda 25 gündem maddesi ele alındı.
Belediye Meclisi Birinci Birleşiminde belediyenin 2010 yılı kesin hesap özeti ile 2011 yılına ilişkin su bedeli ücret belirlemesi maddeleri Bütçe Komisyonu´na havale edildi. Gündemin ağırlığını oluşturan imar ilişkin maddeler ise İmar Komisyonuna havale edildi. Cedidiye ile Şıralık mahallesindeki bazı parsellerin kullanılmasına ilişkin Belediye Başkanı İsmail Bayram´a yetki verilmesi meclis tarafından kabul edildi. Bir süre önce Cedidiye mahallesinde 132 adada yapılan harabe yapıların yıkımının ardından yerin kullanılmasına ilişkin Başkan Bayram´a yetki verilmesine ilişkin konu şu şekilde: Düzce Cedidiye mahallesinden 132 ada 33 nolu parselde 548 metrekare Düzce Belediyesi 109/548 hisse oranında müştereken malik bulunmaktadır. Söz konusu parselde diğer parsel malikleri tarafından inşaatın kat irtifakına esas olacak projesinde Düzce Belediyesine ayrılacak bağımsız bölümün tesbiti ve yapılacak inşaata Düzce Belediyesinin katılım şeklinin belirlenmesi ve diğer parsel malikleriyle söz konusu inşaatla ilgili olarak sözleşme yapılması konusunda Belediye Başkanı İsmail Bayram´a yetki verilmesi ve karar bağlanması´ Söz konusu madde meclis tarafından kabul edildi. Şıralık mahallesinde İl Özel İdaresine ait parselle ilgili madde de şu şekilde: " Mülkiyeti il özel idaresine ait Düzce İli Şıralık mahallesi 676 nolu parselin ( 14250 metrekare), 38750 metrekarelik bölümü il genel meclisinin kararı ile Düzce Belediyesince gerçekleştirilecek sportif hizmetlere ve ayrıca ilimizde faaliyet gösteren diğer spor kulüplerinin ve halkımızın her türlü spor organizasyonlarında kullanılmak ve spor birimleri yapılması şartı ile 20 yıllığına Düzce Belediyesine tahsis edilmiş ve bu ilkeler doğrultusunda kullanımı sağlamak amacıyla Düzce Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında protokol düzenlenmiştir. Düzce Belediyesine tahsis edilen bu alanda tahsis amacına uygun tesis yatırımlarını gerçekleştirmek amacıyla bu amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren dernek veya vakıflarla  her türlü sözleşmeler imzalamaya Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´a yetki verilmesi" Söz konusu madde meclis tarafından kabul edildi. Düzce Belediye Meclisi´nin Mayıs ayı ikinci birleşimi 6 mayıs 2011 Cuma günü saat 19,00´da meclis salonunda yapılacak.