BELEDİYE MAYIS AYINDA HER GÜNE ETKİNLİK KOYDU

Düzce Belediyesi sosyal, kültürel ve sportif alanda her güne bir faaliyet koydu. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram belediyenin Mayıs ayı faaliyetlerini basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. 7 önemli dalda etkinlik programlandığını ifade eden Başkan ´ sosyal faaliyetleri standart hale getiriyoruz´ dedi.
Düzce Belediyesi tarafından sosyal, kültürel ve sportif alanda Mayıs ayı içerisinde 7 dalda etkinlik programlandı. Mayıs ayı içerisinde tüm günlere yayılan faaliyetlerin önemli bir kısmını geleneksel hale getirilen etkinlikler oluşturuyor. Düzce Belediyesi olarak her alanda faaliyetlere önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Bayram, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da etkinlik programlarını hızlandırdıklarını belirtti. Mayıs ayı etkinlik programı için basın toplantısı düzenleyen Başkan Bayram, ´ amacımız sosyal faaliyetleri standart hale getirmektir´ dedi. Başkan İsmail Bayram, ilk sosyal etkinliğin Düzce´de ilk kez organize edilen ´Çocuk Şenliği´ olduğunu bildirdi. Başkan bu konuda şu bilgileri verdi " 14 Mayıs Cumartesi günü Nurettin Zafer stadyumunda gün boyunca çocuklara şenlik organize ettik. Çocuk şarkıları, oyunları ve animasyon gösterilerinin yapılacağı şenlikten herkes yararlanabilecek. Şenlikler esnasında çocuklara ücretsiz olarak pamuk şeker, Osmanlı macunu takdim edilecek" Belediye Başkanı daha sonra 13 Mayıs tarihinden başlayacak ve 24 Mayıs tarihine kadar sürecek olan Sokak Basketbolunun organize edildiğini ifade etti. Düzce´de özellikle ortaöğretim okullarının katılacağı basketbol turnuvasına 32 takımın katılacağını işaret eden Başkan bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Büyük illerimizde yaygın olarak yapılan sokak basketbolunu Düzce´de de programladık. Bunun için erkek ve bayanlardan oluşacak olan takımlar turnuva usulüne göre yarışacaklar´ Hafta sonu Gölyaka Kültür Park´ta Engelliler Haftası nedeniyle Beyaz Baston şenliğinin düzenleneceğini açıklayan Başkan ´ Engelliler haftası için Beyaz Baston Derneği ile işbirliğine geçerek görme engelliler için şenlik ağırlıklı bir gün tertip ettik. 15 Mayıs Mayıs Pazar günü yapacağımız etkinliğe herkes davetlidir´ dedi. Her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen ´Komşular Bayramı´nın Türkiye´de sadece Düzce´de yapıldığını vurgulayan Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi ´ Bu yıl  Komşular Bayramını 27 Mayıs tarihinde yapıyoruz. Yabancı konuklarımızı ağırlayacağız. Bu yıl Bulgaristan. Gürcistan, Makedonya´dan misafirlerimiz olacak. Kalıcı Konutlar 3. Bölgede anfi tiyatroda yapacağımız Komşular Bayramına herkesi davet ediyoruz´. Düzce Belediyesi Belediyespor tarafından yağlı pehlivan güreşlerinin geleneksel hale getirildiğini belirten Başkan Bayram bu sezon güreşlerin28 Mayıs Cumartesi günü yapılacağını söyledi. Başkan Bayram 5´inci yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl 5´incisinin yapılacağını vurguladı. Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce´de ilk kez ´Planetaryum´ gösterisinin gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan bu konuda da şunları söyledi " 13 Mayıs tarihinden  25 Mayıs tarihine kadar belediye önünde yaklaşık 150 metrekare çadırda planetaryum gösterisi sunulacak. İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik  gösteri 360 dereceli 3 boyutlu olacak´ Başkan Bayram tiyatro festivali için daha önce programlama yapıldığını hatırlatarak ´ Bu süreç işliyor. Yakında okulların sahne provaları başlayacak´ dedi. Belediye Başkanının basın toplantısında Belediye Meclis Üyesi Hatun Albayrak Şengüloğlu,  Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Dış İlişkiler Müdürü Esma Sümer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haluk Velioğlu da hazır bulundu. Başkan Bayram etkinliklerinin organizasyonunu gerçekleştiren Dış İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün çabalarını takdir etti.