HABERLER
01-01-2010 23:59

TARIM FUARI AÇILDI

TARIM FUARI AÇILDI

Dünya Çiftçiler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl geleneksel olarak kutlanan Çiftçiler Günü için belediye meydanından Düzce Valilik önüne kadar çiftçilerden oluşan kortej yürüyüş yaptı.

Dünya Çiftçiler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl geleneksel olarak kutlanan Çiftçiler Günü için belediye meydanından Düzce Valilik önüne kadar çiftçilerden oluşan kortej yürüyüş yaptı. Düzce Belediyesi Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Belediye Başkanı İsmail Bayram ile protokol mensupları katıldılar.
Düzce Ziraat Odaları ve Düzce Belediyesi´nin katkıları ile Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Düzce Valiliği önünde ´Tarım Fuarı´ açıldı. Bu yıl ikincisi açılan Tarım Fuarına Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öztürk, çiftçiler ve davetliler katıldılar. Açılış töreninde bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, tarımsal kalkınmada çiftçilerin önemine değindi. Bayram, çiftçilere ve ziraat odalarına her türlü desteği verdiklerini ve bunun devam edeceğini belirterek ´ Düzce´ye baktığımızda tarım sektörünün ne denli önemli olduğunu görebiliyoruz. Düzce ilinin 259.300 hektarlık yüzölçümünün %35´i tarım arazisidir. Bu tarım sektörünü Düzce´de ilk sıraya koymaktadır. Genelde nüfusun çok önemli bir bölümünün köylerde yaşadığı ve ekonominin ağırlıklı olarak tarıma dayandığı bu ortamda, tarımsal ve kırsal kalkınmanın ulusal kalkınmadaki rolü, kalkınma ve çağdaşlaşma çabalarında tarıma ve kırsal nüfusa özel bir önem verilmesini zorunlu kılmıştır. Düzce İl Tarım Müdürlüğü´nün Düzce Ziraat Odası´nın ve sektöre bağlı diğer kuruluşların Düzce´deki tarımın korunması ve gelişmesine yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını biliyoruz. Belediye olarak da bu konuda her türlü desteği veriyoruz ve buna devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tarım fuarının hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dilerim´ dedi. Konuşmaların ardından fuarda yer alan stantlar gezildi.