HABERLER
01-01-2010 23:59

SEVDAMIZ TÜRKÇEMİZ

SEVDAMIZ TÜRKÇEMİZ

‘Sevdamız Türkçemiz’ adı altında İlimizdeki Ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir Okuma, Hikaye Anlatma ve Türkü Söyleme Yarışmasının finali Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

´Sevdamız Türkçemiz´ adı altında İlimizdeki Ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir Okuma, Hikaye Anlatma ve Türkü Söyleme Yarışmasının finali Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak´ın da katıldığı geceye  yoğun katılım oldu. Yarışmanın her üç kategorisinde de ikinciliği elde eden yarışmacılara  Düzce Belediyesi tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.

2011 ´Sevdamız Türkçemiz´ Şiir Okuma Dalında Düzce İl Birincisi 18 Yaş adlı şiiriyle Arsal Anadolu Lisesi Öğrencisi Recep Ayten, Hikaye Anlatma Dalında Düzce İl Birincisi ´Kırlangıcın Öyküsü´ adlı hikayesiyle Düzce Arsal Anadolu Lisesi Öğrencisi Şebnem Çelebi,Türkü söyleme dalında il Birincisi ´Altın Tacım - Vay Gülüm´ adlı Türküleriyle birinci oldu.  Geceye Onur Konuğu olarak katılan şair, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç ve Halk Müziği Sanatçısı Gönül Kahraman izleyicilere şiir ve türkü resitali sundular.  Şiir dalında finale kalan yedi, hikaye anlatma dalında beş ve türkü söyleme dalında da yedi okul öğrencileri tüm hünerlerini ortaya koydular. 2011 ´Sevdamız Türkçemiz´ Şiir Okuma Dalında Düzce İl Birincisi 18 Yaş adlı şiiriyle Arsal Anadolu Lisesi Öğrencisi Recep Ayten, il ikincisi Mona Roza adlı Şiiriyle Akçakoca Teknik ve EML öğrencisi Ali Kemal Akın ve İl Üçüncüsü ise İsyanlı Sükut adlı şiiriyle Gümüşova İMKB  Anadolu Lisesi Öğrencisi İbrahim Laçin oldu. 2011 ´Sevdamız Türkçemiz´ Hikaye Anlatma Dalında Düzce İl Birincisi ´Kırlangıcın Öyküsü´ adlı hikayesiyle Düzce Arsal Anadolu Lisesi Öğrencisi Şebnem Çelebi, il ikincisi  ´Simurg Kuşudur Öğretmen´ adlı hikayesiyle Düzce Anadolu Öğretmen  Lisesi Öğrencisi Gözde Özen, il üçüncüsü ise ´Yarim İstanbul´u Mesken mi Tuttun´ adlı hikayesiyle Düzce Fen  Lisesi Öğrencisi Figen Kaşkır oldu 2011 ´Sevdamız Türkçemiz´ Türkü söyleme dalında il Birincisi ´Altın Tacım - Vay Gülüm´ adlı Türküleriyle Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Gizem Akçit il ikincisi ´Havalanma Telli Turnam´ adlı türküsüyle Düzce Farabi Anadolu Lisesi Öğrencisi Merve Durgut, il üçüncüsü ise  ´Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete - Siyah Perçemini Dökmüş Yüzüne´ adlı türküleriyle Düzce Atatürk Lisesi Öğrencisi Canberk Diren oldu. Geceyi baştan sona kadar izleyen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, katılımcıları tek tek kutladı.