HABERLER
01-01-2010 23:59

TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Düzce Belediyesi tarafından organize edilen ‘Liselerarası Tiyatro Festivali’ festivale katılan okulların belediye bandosu eşliğinde yaptığı yürüyüşle başladı.

Düzce Belediyesi tarafından organize edilen ´Liselerarası Tiyatro Festivali´ festivale katılan okulların belediye bandosu eşliğinde yaptığı yürüyüşle başladı.
Düzce´de 20-30 Mayıs arasında yapılacak 16 okulun katıldığı Liselerarası Tiyatro Festivalinin startı öğrencilerin Düzce Belediyesi önünden Gençlik Merkezine belediye bandosu eşliğinde yürüyüşü ile başladı.Yürüyüşe Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri  ve öğrenciler katıldı.Yürüyüşün gençlik merkezinde son bulmasının ardından Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışı Düzce Valisi Vasip Şahin tarafından yapıldı.  Açılışın ardından davetlilere festival hakkında bilgiler verildi ve jüri üyeleri tanıtıldı. Açılışta bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, sosyal faaliyetlere önem verdiklerini belirterek ´ Liselerarası Tiyatro Festivali Düzce´de ilk kez düzenlenen bir etkinliktir. Düzce´de sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki faaliyetlerimize katılım ve ilgi büyük olmaktadır. Bize düşen bunu geliştirmek ve çeşitlendirmektir. İnşaatına devam edilen Düzce Belediyesi Kültür Merkezi tamamlandığında daha iyi koşullarda bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz´ dedi. Daha sonra festival hakkında bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin bu tür etkinliklerin medeniyetin göstergesi olduğunu ifade etti ve bir şehirde bu tür etkinliklerin yapılmasının o şehrin insanlarını medeni kıldığını vurguladı. Festivalin ilk gün programı içinde açılışa katılan protokol ve davetlilere kokteyl verildi.