HABERLER
01-01-2010 23:59

FESTİVALDE İLK OYUN

FESTİVALDE İLK OYUN

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ´Liselerarası Tiyatro Festivali’ Düzce Arsal Anadolu Lisesi’nin Zoraki Tabip oyunu ile başladı.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ´Liselerarası Tiyatro Festivali´  Düzce Arsal Anadolu Lisesi´nin Zoraki Tabip oyunu ile başladı. 16 Lisenin katıldığı Festivalin ilk oyununu Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri sergiledi. Zoraki Tabip adlı oyuna öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Ahmet Vefik Paşa´nın Komedi türündeki bu oyununda, kocasından yediği dayakların öcünü almak isteyen bir kadının, adamı gayet usta bir hekim diyerek etrafa yayması üzerine hastaların hücumuna uğratması ve adamın çok sıkışık bir duruma düşmesi ve gene kadının öğrettiği bir oyunla bu sıkışık halden kurtulmasını anlatıyor. Gençlik merkezinde sergilenen oyunda öğrencilerin performansı usta tiyatrocuları aratmadı.  Zoraki Tabip adlı oyun izleyenlerden büyük alkış aldı. Oyunun sonunda jüri üyeleri ile oyunun yönetmen ve oyuncu kadrosu genel bir değerlendirme yaptı. Jüri üyeleri oyunculara oyun ve sahne ile değerlendirmelerini ve önerilerini aktardılar.