HABERLER
01-01-2010 23:59

BORÇLAR İÇİN SON FIRSAT

BORÇLAR İÇİN SON FIRSAT

Mükellef ve abonelerin Düzce Belediyesi’ne olan borçları için ‘Yeniden Yapılandırma’ çerçevesinde ödeme ve taksitlendirmede süre 31 Mayıs tarihinde sona eriyor.


Mükellef ve abonelerin Düzce Belediyesi´ne olan borçları için ´Yeniden Yapılandırma´ çerçevesinde ödeme ve taksitlendirmede süre 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Süre uzatımının söz konusu olmadığını belirten yetkililer, borçluların yeniden yapılandırmadan yararlanmalarını istediler. Borçların yapılandırılmasında Düzce Belediyesi´ne yapılan başvurular 4800´e ulaştı. Başvurulardan yüzde 39 oranında borçlunun peşin ödeme yapmak istediği yüzde 61 oranındaki borçlunun ise taksitlendirme talebinde bulunduğu belirtildi.
Halk arasında ´Torba Yasası´ olarak bilinen ´Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Kanun Hükmünde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun´ için süre 31 Mayıs 2011 Salı günü mesai saati bitiminde sona eriyor. Düzce Belediyesi´nde yasa kapsamı içinde her türlü vergi, kira, su alacakları, ücretler gibi borçlanmalara yönelik işlemler sürdürülüyor. Bunun için öncelikli olarak Düzce Belediyesi´nde ´Torba Yasası´ndan yararlanmak isteyenler için ayrı bir servis oluşturuldu. Vatandaşlar sadece tek bir servisten işlemleri gerçekleştirebilecekler. İşlemlerin hızlandırılması ve kolaylaştırılması için Düzce Belediyesi tarafından müracaat matbu dilekçeleri hazırlandı. Borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep edecek olan vatandaşlar bizzat müracaat ederek belediye tarafından hazırlanan matbu dilekçeler ile başvuracaklar. Yasa gereği son başvuru tarihi 31 Mayıs 2011 tarihi olarak açıklandı. Borçlarının tamamını peşin ödemek isteyenler için kısa adı TEFE olan Tüketici Eşya Fiyatları Endeksi ile ÜFE ( Üretici Fiyatları Endeksi)´ne göre borç düzenlemesi yapılacak. Taksitle borçlanma talebinde ise 6,9,12 ve 18 taksit tutarları seçenek olarak sunulacak. Yasaya göre her taksit tutarı arasında süre ise iki ay olarak belirlendi. Böylelikle borç yapılandırması 3 yıla yayılabilecek. Taksitli ödemelerde de kat sayılara göre düzenleme yapılacak.  Taksitli seçenekle ödeme yapmak isteyen vatandaşların ilk taksit ödeme süresi 30 Haziran 2011 olarak belirlendi. Torba Yasası´ndaki her türlü ödemeler için kredi kartı kullanılabilecek. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, yeniden yapılandırmada borçlulara büyük kolaylık sağlandığını dikkat çekerek ´ Yeniden yapılandırmaya daha önce beyanname vermemiş olanlar da dahildir. Arsası bulunup beyanname vermemiş olanlar yeniden yapılandırmadan yararlanabilecek. Bunun için cezai işlem uygulanmayacak´ dedi. Başkan Yardımcısı Vahap Demirel borçlular için bir kez daha süre uzatımının söz konusu olmadığını vurgulayarak ´ Yeniden yapılandırma için son günlere girdik. Borçlular için artık son fırsattır. Belediyeye borcu bulunanlara seslenerek ödeme kolaylığından yararlanmalarını bekliyoruz´ dedi.