HABERLER
01-01-2010 23:59

BELEDİYEDE ETİK SEMİNERİ

BELEDİYEDE ETİK SEMİNERİ

Düzce Belediyesi’nde meclis salonunda ‘Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri’ konulu seminer düzenlendi. Hizmetiçi eğitim semineri Kamu Görevlileri Etik Kurulu Uzman Yardımcısı Ömer Karaca tarafından verildi.

Düzce Belediyesi´nde meclis salonunda ´Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri´ konulu seminer düzenlendi. Hizmetiçi eğitim semineri Kamu Görevlileri Etik Kurulu Uzman Yardımcısı Ömer Karaca tarafından verildi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, etik kuralları, toplu olarak yaşamanın getirdiği ve gerektirdiği kural ve değerler insan yaşamının vazgeçilmezleri olarak nitelendirdi. Tanyel konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi " Günümüzün kamu yönetiminde esas olarak alınan ve uygulanan ´Kamuda Etik Davranış İlkeleri´nin geçmişi çok eski değildir. Kamu görevlilerinin uymaları gereken etik davranış ilkelerini belirlemek ve uygulamayı gözetmek üzere 25.05.2004 tarihli, 5176 sayılı Kanunla Başbakanlık bünyesinde "Kamu Görevlileri Etik Kurulu" oluşturulmuştur. Aslında Kamuda Etik Davranış konusu; toplumların değişim ve gelişim sürecinden kaynaklanmıştır. Toplu olarak yaşamanın getirdiği ve gerektirdiği kural ve değerler insan yaşamının vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Ahlaki ve hukuki kurallar bu zorunluluklardan doğmuştur. Günümüz toplumlarında, toplumsal yaşama yön veren kurallar değerlendirilirken, hukuk kurallarının yanı sıra ahlaki değer ve kuralların çok önemli bir yeri olduğu yadsınamaz. Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde; sürekli gelişimi, katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verebilirliği, öngörülebilirliği, hizmette yerindenliği ve beyana güveni esas alır, halkın günlük yaşamını kolaylaştırmayı, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamayı, hizmet kalitesini yükseltmeyi, halkın memnuniyetini artırmayı, hizmetten yararlananların ihtiyacına ve hizmetlerin sonucuna odaklı olmayı hedeflerler" Bir gün süreli olarak gerçekleştirilen seminer iki bölüm halinde verildi. Birinci bölümde Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış ilkeleri konuları ele alındı, ikinci bölüm de ise Dünyada Etik Yaklaşımlar konusu değerlendirildi. Seminer sonunda, semineri veren  Kamu Görevlileri Etik Kurulu Uzman Yardımcısı Ömer Karaca tarafından katılımcılara sertifika verildi.