HABERLER
01-01-2010 23:59

AVRUPA DAN KOMŞULAR

AVRUPA DAN KOMŞULAR

Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye’de sadece Düzce’de kutlanan Avrupa Birliği Komşular Bayramı için ilk tören Düzce Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye´de sadece Düzce´de kutlanan Avrupa Birliği Komşular Bayramı için ilk tören Düzce Belediye Meclis Salonu´nda yapıldı. Belediye Başkanı İsmail Bayram bu yıl ki kutlamalara katılan Bosna Hersek, Bulgaristan ve Gürcistan ile Düzce´de araştırma için bulunan Japon heyetlerine Düzce´ye geldikleri için teşekkür etti. Başkan Bayram heyetlere karşı yaptığı konuşmada insan ilişkilerinin ve iletişiminin her türlü siyasi ve ekonomi ilişkilerinin üstünde olduğunu vurguladı.
Avrupa Komşular Bayramı için Düzce´ye gelen toplam 140 yabancı konuk ilk olarak Düzce Belediyesi´ni ziyaret etti. Heyetler toplu olarak Belediye Meclis Salonu´nda Belediye Başkanı İsmail Bayram´a ülkelerine özgü hediyeler takdim etti. Başkan Bayram da heyetlere belediye tarafından hazırlanan hediyeleri verdi. Hediye töreninden önce yabancı heyetler temsilciler aracılığı ile Avrupa Komşular Bayramı nedeniyle görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Avrupa Komşular Bayramı´nın belediye tarafından geleneksel hale getirildiğini hatırlatarak ´ Bu etkinliği çok önemsiyoruz. Çünkü dünyanın neresinden olursa olsun, dil, din, ırk farkı gözetmeksizin insanlar, sadece insan ilişkileri, iletişimi ve sosyal, kültürel amaçlarla dostluk ve dayanışma gösteriyorlar. Bu unsurlar her türlü siyasi ve ekonomik ilişkinin üstündedir ve öyle değerlendirilmesi gerekir´ dedi. Meclis Salonu´ndaki törenin ardından Başkan Bayram, heyetlerle toplu fotoğraf çektirdi. Avrupa Komşular Bayramı için daha sonra belediye önünden Anıtpark´a kadar yürüyüş yapıldı. Etkinliklere kalıcı konutlar üçüncü bölgedeki program ile devam edildi.