HABERLER
01-01-2010 23:59

KOMŞULAR BAYRAMI KUTLANDI

KOMŞULAR BAYRAMI KUTLANDI

Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye’de sadece Düzce’de kutlanan Avrupa Birliği Komşular Bayramı yapıldı.

Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye´de sadece Düzce´de kutlanan Avrupa Birliği Komşular Bayramı yapıldı. Komşular Bayramı, etkinliklere katılan yabancı ve yerli halkoyunları ekiplerinin belediye önünde gösteri yapmasıyla başladı. Daha sonra Komşular Bayramı için Düzce´de gelen yabancı ve yerli heyetler belediye önünden Anıtpark´a kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüş ve gösterilere Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve eşi Elka Bayram, Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları yabancı heyet mensupları ile kalabalık davetli topluluğu izledi.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Avrupa Komşular Bayramı için program Kalıcı Konutlar 3. Bölge anfi tiyatroda yapıldı. Akşam saatlerinde başlayan gösteriler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Gösteriler Düzce Belediye Bandosu´nun gösterisi ile başladı. Komşular Bayramı için açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, söz konusu etkinliğin Türkiye´de sadece Düzce´de kutlandığını vurguladı. Bayram konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi " Düzce Belediyesi´nin hayata geçirdiği sosyal projelerden biri için daha buradayız... Aslında, şu anda, bu alanda bulunan siz değerli misafirlerimizin çok aşina olduğu bir etkinlik için toplandık.  KOMŞULUK için toplandık. Her yılın Mayıs ayının son haftası KOMŞULAR GÜNÜ olarak kutlanıyor. Avrupa Birliği projesi kapsamındaki bu etkinlik, Türkiye´de de SADECE DÜZCE´DE kutlanıyor. Düzce Belediyesi olarak bu etkinliğe sahip çıkarak, bu kutlamaları geleneksel hale getirdik. Birarada yaşamanın, sosyalleşmenin en güzel örneği KOMŞULUK ilişkileridir. Buna ilişkin geleneklerimizde, ata sözlerimizde birçok vurgu yapılmıştır.  Düzce Belediyesi olarak da insan ve ailelerin içinde yer aldığı, sosyal kültürel oluşumları çok önemsiyor ve buna ilişkin projeler geliştiriyoruz. Sosyal hizmetlerimizin merkezinde de ´insan´ vardır.  Sosyal projelerimizin tamamı, insanın sağlık,  eğitim, ruhsal ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hizmetleri içerir. Güvenli insan aile ve toplum, sosyal hizmetlerin temel misyonudur. Komşular Günü etkinliğimizi de bu çerçeve içinde gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada Bosna Hersek´ten, Bulgaristan´dan, Gürcistan´dan, Japonya´dan konuklarımız var...Onlar bizim misafirimiz, onlar bizim KOMŞULARIMIZ... Onları Türk misafirperverliği içinde en iyi şekilde ağırlamaya özen gösteriyoruz. Sizlerin de bunu önemsediğinizi biliyorum. Bizim komşuluğumuz, bizim misafirperverliğimiz bize konuk olan ülkelerde anlatılacaktır. Bundan da onur duymamak mümkün mü. Bu duygu ve düşüncelerle KOMŞULAR GÜNÜNÜ kutlarım"  Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin ise yaptığı konuşmada Türkiye´nin Avrupa Birliği sürecindeki önemi vurguladı. Gecede daha sonra yabancı ve yerli halkoyunları ekiplerinin gösterileri yapıldı. Gecenin sunuculuğunu Sezgin Maden´in yaptığı etkinlikte sırasıyla Tomurcuk Perküsyon Grubu, Japon d´UOMO, Bolu Belediyesi Halk Dansları, Bosna  Hersek´den KUD- RAINCI GORNI, Düzce Romanlar Derneği Roman Halk Dansları, Bulgaristan´dan FOLK GRUP SLUNCE, Gürcistan´dan KİZİKİ, Bursa Folklor Eğitim Merkezi, Pembe Panter Komedi Dans Üçlüsü ve Grup Nazar gösteri yaptılar.