BAŞKAN ÇAY MAHALLESİNDE HALKLA BULUŞTU

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram mahalle toplantılarından ilkini Çay mahallesinden başlattı. Yunus Emre İlköğretim Okulu bahçesindeki halk toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları ile Birim Müdürleri de katıldılar. Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği toplantıda belediye hizmetlerinin yanı sıra mahalle halkının talepleri de dile getirildi.
Belediye hizmetlerine ilişkin sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantıda Belediye Başkanı İsmail Bayram, genelde Düzce´de yapılan hizmetleri sıraladı. Başkan daha sonra da Çay mahallesinde yapılan hizmetleri dile getirdi ardından Çay mahallesinde yapılması planlanan projeleri anlattı. Başkan hizmetleri dile getirirken alt yapı ve asfalt çalışmalarına değindi. Düzce genelinde 2011 yılı için belirlenen 50 kilometrelik asfalt hedefinin 75 kilometreye çıktığını işaret eden Başkan Bayram, " Bu mahallede de 309 ton asfalt döküldü.  Ayrıca kaldırım çalışmalarına yoğunluk verildi. 13 cadde ve sokakta toplam 15 bin metrekare kaldırım döşendi. Kanalizasyon eksiklikleri tamamlandı. 6 bin 200 metrekare yeni park oluşturuldu ancak bir adet daha park planladık. Tüm bunlar hizmet programımız içinde yer aldı. Planladığımız tüm işleri gerçekleştiriyoruz. Yapamayacağımız hiçbir işe de başlamıyoruz. Başladığımız işi de sonuçlandırıyoruz´ dedi. Başkan İsmail Bayram´ın konuşmasının ardından toplantıya katılan mahalle sakinleri talep ve önerilerini belirtmeye başladılar. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda söz alan mahalle sakinleri özellikle pazaryeri ve çevre düzenlemelerine ilişkin konuları dile getirdiler. Pazaryeri sorunun sık dile getirilmesi üzerine Başkan Bayram bu konuda şu görüşlere yer verdi " Düzce ve Kalıcı konutlarda iki sabit pazaryerimiz bulunmaktadır. Bunun dışında 4 adet de semt pazarı bulunmaktadır. Bunlara ilişkin düzenleme yaptık. Pazaryerlerini yer olarak belirlenmesini yanında alt yapısının hazırlanması gerekiyor. Bu konuda bir değerlendirme yapacağız´ Toplantı sırasında alandaki mahalle sakinlerine dondurma ikram edildi.