BELEDİYE TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

Düzce Belediye Meclisi´nin Ağustos ayı birinci oturumu Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında hizmet binasında yapıldı. İftar sonrası başlayan toplantı da 8 gündem maddesi ele alındı. Konuların önemli bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi.
Düzce Belediyesi´nin Ağustos ayı için belirlenen gündem maddeleri ve alınan kararlar şu şekilde: 1- Toplu taşıma yönetmeliklerinde değişiklik yapılması: Belediye denetimli özel halk otobüslerinin çalıştıkları güzergahlar ve koşullara ilişkin maddelerde değişiklik yapılmasını içeren madde Bütçe komisyonuna havale edildi. 2- Beyciler mahallesinde 5 yıllık imar programı uygulaması: Söz konusu mahallede bulunan 498 sayılı ada için 5 yıllık imar programına alınması, 5 yıllık imar komisyonuna havale edildi.3- İmar planı tadilat talepleri: Bu döneme ilişkin getirilen 3 adet yeni talep imar komisyonuna havale edildi. Bu gündem maddelerinin dışında gündeme 4 madde daha ilave edildi. Bu konular ve alınan kararlar da şu şekilde: 4- Sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi: Düzce Belediyesi´nde Emlak ve İstimlak müdürlüğü ile Etüd ve Proje Müdürlüğünde istihdamda bulunan personelin ücretlerinin belirlenmesi Bütçe komisyonuna havale edildi. 5- Kredi talebi: Düzce Belediyesi´nin yol süpürme aracı alımına ilişkin kredi ile temin edilmesi görüşmeye açıldı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, cadde ve sokakların temizliği için yeni bir iş makinesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek  Meclis üyelerine şu bilgiyi verdi ´ Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nden hibe yoluyla yol süpürme aracı alındı. Önemli ölçüde ihtiyacımı giderdik. Ancak yeni asfaltlama yapılması ile bu araç yetmemeye başladı. Özellikle yeni mahalleler için ihtiyaç doğdu´  Yeni iş makinesi için İller Bankasından 300 bin lira kredi kullanılması oybirliği ile kabul edildi. 6- Zabıta müdürlüğü çalışma esasları yönetmeliğinde değişiklik yapılması: Zabıta müdürlüğünün görev tanımlamasına ilişkin yönetmelik değişikliği talebi Bütçe Komisyonuna havale edildi. 7- Cadde ve Bulvarlara isim verilmesi: Düzce´de isimsiz olan cadde ve bulvarlara isim verilmesi İmar Komisyonuna havale edildi. 8- İmar Planı tadilat talepleri: İlave imar düzenlemeleri için getirilen 8 adet imar tadilat dosyası imar komisyonuna havale edildi. Düzce Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci toplantısını 4 Ağustos 2011 Perşembe günü saat 21,15´de yapacak.