HABERLER
01-01-2010 23:59

BELEDİYE BAŞARI ÖDÜLLERİNİ BELİRLİYOR

BELEDİYE BAŞARI ÖDÜLLERİNİ BELİRLİYOR

Düzce Belediyesi tarafından 2011 yılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı ( YGS)’nda branşlarda dereceye giren öğrencilere başarılarından ötürü ödül verilecek. Bunun için de Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından söz konusu alanlara ilişkin başarı listeleri değerlendiriliyor.

Düzce Belediyesi tarafından 2011 yılı  Seviye Belirleme Sınavı (SBS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı ( YGS)´nda branşlarda dereceye giren öğrencilere başarılarından ötürü ödül verilecek. Bunun için de Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından söz konusu alanlara ilişkin başarı listeleri değerlendiriliyor.
Düzce Belediye Meclisi´nin 22 Kasım 2010 tarihindeki ´ 2010-2011 Eğitim yılı Çerçevesinde Eğitim Kurumlarında, Sınavlarda Üstün Başarı Gösteren veya Derece Alan Öğrencilere Destek Verilmesi´ başlığı altındaki karar uygulamaya geçiriliyor Buna göre 2011-2012 eğitim sezonu için SBS, LYS ve YGS sınavlarında çeşitli kategorilerde dereceye giren başarılı öğrencilere ödül verilecek. Daha önce alınan karara göre SBS´de başarı dereceleri ham puanlar üzerinden hesaplanacak. LYS sınavlarında ise Matematik +Fen, Türkçe+Matematik, Türkçe+Sosyal ve Dil alan puanlarındaki başarılar ölçü alınacak. Her kategoride oluşan alan puanlarının aritmetik ortalamaları dikkate alınacak. YGS´de ise başarının desteklendirilmesi sadece meslek liseleri öğrencilerini kapsayacak. Puanlama türlerinde Y-YGS1´den Y-YGS6´ya kadar almış oldukları puan türlerinin aritmetik ortalaması öğrencinin derecesini belirleyecek. Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesine ilişkin konu Düzce Belediye Meclisi´nin Eylül ayı birinci oturumunda ele alındı. Ödül miktarı için Belediye Meclisi Bütçe Komisyonu tarafından rapor hazırlanacak ve meclisin 9 Eylül tarihinde yapılacak olan ikinci oturumunda karara bağlanacak.