HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE BELEDİYESİ ULUSLAR ARASI GÜNDEM OLUŞTURDU

DÜZCE BELEDİYESİ ULUSLAR ARASI GÜNDEM OLUŞTURDU

Düzce Belediyesi UCLG Toplantısı organizasyonu ile İngiltere Kardeş Şehir Buluşmasını Ekim ayında yapacak

*- Düzce Belediyesi UCLG Toplantısı organizasyonu ile İngiltere Kardeş Şehir Buluşmasını  Ekim ayında yapacak

Düzce Belediyesi uluslar arası yerel yönetimler reformu kapsamı (LAR Projesi) içinde kardeş şehir buluşmasını gerçekleştirecek. Buna göre Düzce Belediyesi´nin kardeş şehri olan İngiltere East Riding Of Yorkshire kenti Belediye Başkanı ve heyeti Düzce´ye gelecek.
Düzce Belediyesi´nin Sonbahar etkinlik ve faaliyet programı içinde Uluslar arası gündem oluşturdu. Kısa adı UCLG olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Toplantısı Ekim ayı içerisinde Düzce´de yapılacak. Bu toplantı öncesinde de Ekim ayının ilk haftasında LAR Projesi kapsamında Düzce Belediyesi´nin kardeş şehri olan İngiltere´nin East Riding Of Yorkshire kenti Belediye Başkanı ve heyeti Düzce´de olacak. İki gün süreli olarak programlanan etkinlikte belediyeler arası kalkınma ve destek projeleri ele alınacak. Toplantı 3-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak.
LAR PROJESİ
Türkiye´deki yerel yönetim reformu süreci, birçok uluslararası destek sağlayıcı ve kalkınma ajansı tarafından desteklenmektedir (Dünya Bankası Belediye Sektörü Gözden Geçirmesi ve Belediye Hizmetleri Projesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - UNDP Yerel Gündem 21 Projesi). Avrupa Birliği de, katılım öncesi süreç kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından yönetilen dış yardım programlarıyla bu alanda etkili olmuştur. 2005´ten bu yana, İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, teknik desteğin UNDP tarafından sağlandığı AB destekli bir proje olan Yerel Yönetim Reform Programı´nı (LAR I) yürütmektedirler. 2007´de tamamlanan proje; merkezi yönetimde, yerel yönetimlerde (belediyeler ve il özel idareleri) ve yerel yönetim birliklerinde reform kapasitesini ve modernleşme çalışmalarını geliştirmeye yönelik teknik destek ve eğitim verilmesini ve yerel yönetim reformu için farkındalık yaratma ve destek sağlama faaliyetlerini içermektedir. Projenin ana hedefleri; İçişleri Bakanlığı ile yerel yönetim birliklerinde reform kapasitesinin geliştirilmesi, seçilmiş pilot yerel yönetimlerdeki bütçe süreçlerinin ve hizmet performansının iyileştirilmesi ve yerel yönetim çalışanları için iki temel eğitim programı geliştirilmesi ve uygulanması yoluyla yerel yönetimlerdeki insan kaynaklarının etkinliğinin ve verimliğinin güçlendirilmesi olmuştur.