TOPLU SÜNNET COŞKUSU

Düzce Belediyesi tarafından Toplu Sünnet programı kapsamında 58 çocuk sünnet ettirildi. Belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen toplu sünnet için tören düzenlendi. Günboyu süren etkinliklerde sünnet edilen çocuklar, aileleri ve davetliler gönüllerince eğlendiler.
Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toplu Sünnet Töreni sünnet edilen çocukların ve ailelerinin belediye önünde toplanması ile başladı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram toplu sünnette yer alan çocuklarla birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Ardından program gereği belediye önünden törenlerin yapılacağı film platosu alanına kadar kortej yapıldı. Sünnet edilen 58 çocuk ve aileleri özel hazırlanmış sünnet konvoyuna katıldılar. Törenler daha sonra film platosu alanında devam etti. Günboyu süren etkinlikler için alanda süslemeler yapıldı. Düzce Belediyesi´nin geleneksel hale getirdiği sünnet törenine Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Milletvekili Fevai Arslan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar. Toplu Sünnet programı önce mevlid-i şerif ve Kur´an okunması ile başladı. Ardından Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir konuşma yaptı. Başkan Bayram  "Düzce Belediyesi Sünnet Şölenine hepiniz hoş geldiniz. Çocuklarımız büyüyor bunun içinde erkekliğe ilk adımı attılar. Bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ilk önce ailelerine, topluma, ülkesine faydalı evlatlar olarak yetişmesi çok önemli" dedi. Başkan Bayram ayrıca Düzce´nin her alanda geliştiğini ve güzelleştiğini belirterek "Bu değişim ve güzelleşmeye eklenen sosyal etkinliklerde renk katıyor. Sosyal etkinlikler sayesinde de halkımız ile bir araya geliyoruz" diye konuştu. Daha sonra Vali Vasip Şahin ile Başkan İsmail Bayram birer çocuğa altın taktı ve hediyelerini takdim ettiler. Daha sonra Belediye Başkan Yardımcıları Vahap Demirel ile İsmail Tanyel sünnet edilen tüm çocuklara altın taktı ve hediyelerini verdiler. Düzce Belediyesi tarafından tüm konuklara yemek ikramı yapılmasının ardından eğlence programına geçildi. Yaklaşık üç saat süren eğlence programında animatörler eşliğinde çocuklar yarışmalara katıldılar ve şarkılar söylediler. Düzceli müzisyen Muzaffer Yıldırım ile Taha Yıldırım şarkıları ile çocukları coşturdu. Etkinlik süresi içinde şişme maskotlar, palyaçolar çocukları eğlendirdiler.