HABERLER
01-01-2010 23:59

TOPLAM 355 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

TOPLAM 355 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

UCLG Düzce Toplantısı’nın istatistikleri açıklandı


UCLG Düzce Toplantısı´nın istatistikleri açıklandı
TOPLANTILAR İÇİN  11´İ YABANCI OLMAK ÜZERE
355 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI
19-21 Ekim tarihleri arasında Düzce Pelemir Otel´de gerçekleştirilen UCLG Düzce Yerel Yönetimler Ombudsmanlığı toplantılarının istatistikleri açıklandı. 11´i yabancı ülkelerin temsilcileri olmak üzere 355 kişi toplantı için kayıt yaptırdı. Kayıtlar sırasında tüm katılımcılara Düzce Belediyesi tarafından özel olarak yaptırılan çantalar ile içinde toplantı dosyaları ile çeşitli hediyeler verildi. Üç gün süren toplantıların diğer istatistik verileri şu şekilde:
*- Düzce Belediyesi toplantılar için üç ay öncesinden hazırlığa başladı. Bunun için Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ile Dış İlişkiler Müdürlüğü ortak hareket etti.
*- Toplantıların yapıldığı Pelemir Otel Salonu iki gün önceden hazır hale getirildi. Oteldeki tüm odalar konuklara tahsis edildi. Yemek salonu, restoran bölümü konuklar için özel hazırlandı. Konukların transferi için özel araçlar kullanıldı. Ambulans toplantı süresince hazır bulunduruldu.
*- Toplantıların yapıldığı salonun bir bölümü Düzce Tanıtım Stantlarına ayrıldı. Bu bölümde Düzce´yi tanıtan yayınlar ve yöreye özgü ürünler bulunduruldu. Salonun bir bölümünde de yabancı konuklar için çeviri kabinleri yer aldı. İngilizce, Arapça, Farsça ve İspanyolca olmak üzere 4 dilde çeviri yapıldı. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından internet üzerinden canlı yayın yapıldı. Toplantıya katılan Türkiye´nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen Belediye Başkanlarının basın elemanları toplantı boyunca çalıştılar.
*- Toplantının oturumlar bölümünde 11 yabancı ülke temsilcileri, 77 Türkiye´nin çeşitli bölgelerinden temsilciler ve Düzce´den de 267 temsilci kayıt yaptırdı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile Merkez Valisi Enver Salihoğlu aynı zamanda oturum başkanlığı yaptılar. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, oturumlarda tebliğ sundular. Düzce Valisi Vasip Şahin oturumlar boyunca salondan hiç ayrılmadı.
*- Toplantıda Düzce Belediyesi ekiplerinin yanı sıra UCLG NEWA´dan 7 kişilik bir ekip, MARKA´dan da 13 kişilik ekip, Türkiye Belediyeler Birliği´nden ise 5 kişilik ekip görev yaptı. 
*- Düzce İli kaymakamları, Belediye Başkanları, Düzce İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Düzce STK temsilcileri, Düzce Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Düzce Kent Konseyi Üyeleri, Düzce Mahalle ve Köy Muhtarları, Düzce Gençlik Meclisi üyelerinin büyük bölümü toplantıları izlediler.
*- Düzce Yerel Basın Mensupları ile Ajans temsilcileri toplantıya ilgi gösterdiler.