HABERLER
01-01-2010 23:59

KARTSIZ YOLCULUK YAPILAMAYACAK

KARTSIZ YOLCULUK YAPILAMAYACAK

Düzce Belediyesi denetimli halk otobüslerinde kartsız yolcu taşınmayacak. Bunun için Düzce Belediyesi tarafından çağrı yapılarak ulaşım için otobüsleri kullananların kart almaları istendi.

Düzce Belediyesi denetimli halk otobüslerinde kartsız yolcu taşınmayacak. Bunun için Düzce Belediyesi tarafından çağrı yapılarak ulaşım için otobüsleri kullananların kart almaları istendi. 30 Ekim tarihinden itibaren de otobüslere kartsız binilemeyecek.
Halk otobüslerinin belirtilen saatlerde duraklara ulaşmalarını sağlamak, gecikmelerin ortadan kaldırılması için yolcuların tamamının karta yöneltilmesi hedefleniyor. Bu amaca yönelik olarak otobüs içinde kart satışı yapılamayacak, ayrıca yolcuların duraklarda tek kart almalarına izin verilmeyecek. Bu konuda en fazla vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel yeni uygulama hakkında şu bilgileri verdi " Otobüsler duraklara yanaştığında vatandaşlar tek kart almak için otobüsü bekletiyor. Bu durumda otobüsler zamanında duraktan hareket edemiyor,araç içindeki yolcular da şikayet ediyor. Sonuçta seferlerde aksamalar meydana geliyor, gecikmeler yaşanıyor´ İsmail Tanyel, Düzce´de 80 bin kart kullanıcısının bulunduğuna dikkat çekerek ´ Aslında kart kullanımına yolcularımız alıştı. Ama nedense hala kart kullanmamakta ısrar eden yolcularımız bulunuyor. Ne yazık ki bu durum seferlerimizi aksatıyor. Yeni uygulamayı hızlandırmak için kart dolum şubelerinin sayısı artırıldı. Artık hiç kimse yetersiz bakiyeli kart kullanmamalıdır´ dedi.  Tanyel yeni uygulamaya 30 ekim tarihi itibarıyla başlayacaklarını sözlerine ekledi.